Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els Mossos comencen una campanya per controlar l'excés de velocitat

Els Mossos comencen una campanya per controlar l'excés de velocitat

13/05/2009 17:31

La Divisió de Trànsit de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra ha endegat una campanya de vigilància i control de velocitat, seguint les directrius del Servei Català de Trànsit que es realitzarà fins al 27 de maig, coincidint amb el dispositiu de la DGT a nivell estatal. Les policies locals de Catalunya també se sumaran a la campanya, l’objectiu de la qual és prevenir i evitar els accidents de trànsit relacionats amb l’excés de velocitat.

En aquest dispositiu es reforçaran els controls policials en els trams de concentració d’accidents (TCA), amb patrulles ordinàries i vehicles camuflats amb radars mòbils i agents uniformats. A més, s’incrementarà la presència dels mossos d’esquadra a les diferents carreteres catalanes com un element dissuasori per evitar que s’incompleixi la norma.

Els mossos posaran especial èmfasi en controlar que es respectin els límits de velocitat establerts en aquells trams de la xarxa viària catalana on s’hagi reduït temporalment la velocitat màxima per obres.

Els agents denunciaran les infraccions tant per la via administrativa com per la via penal. Superar en més de 80 km/h el límit de velocitat establert a una via interurbana i en més de 60 km/h en una via urbana està tipificat com un delicte contra la seguretat viària per velocitat penalment punible segons l’article 379 del Codi Penal, amb penes que poden anar dels 3 als 6 mesos de presó, de 6 a 12 mesos de multa, de 31 a 90 dies de treballs en benefici de la comunitat i la privació del permís de conduir d’1 a 4 anys.