Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els Mossos de Trànsit intensifiquen el control de l'ús del cinturó i el casc

Els Mossos de Trànsit intensifiquen el control de l'ús del cinturó i el casc

15/02/2008 19:17

La Divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra ha encetat avui una campanya de control de l'ús del cinturó i del casc a les carreteres catalanes que durarà fins el 2 de març. Els agents aplicaran el criteri de 'tolerància 0' especialment en la no utilització dels cinturons pels usuaris posteriors dels vehicles o dels sistemes de retenció infantil.

Segons informa el cos policial, l'ús dels sistemes de seguretat passiva són vitals quan es produeix un accident de trànsit. El cinturó redueix en un 50% la gravetat de les lesions i pot ser crucial per evitar la mort. "Malgrat tot, molts conductors encara no en són conscients, tenint en compte que aproximadament el 25% de les víctimes que perden la vida en sinistres a la carretera no el portava posat en el moment de l'accident", assegura el cap de trànsit del Pirineu Occidental, Ferran Cervera.

Davant d'aquests indicadors, la Divisió de Trànsit de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra, d'acord amb la planificació del Servei Català de Trànsit, ha decidit reforçar el control sobre l'ús del cinturó, el casc i els sistemes de retenció infantil a les carreteres catalanes, sumant-se així a la campanya impulsada aquest mes de febrer per la Dirección General de Tráfico (DGT) a nivell estatal.

Durant la campanya dels Mossos, els agents aplicaran el criteri de 'tolerància 0', denunciant qualsevol infracció però posant especial èmfasi en la no utilització dels cinturons pels usuaris posteriors dels vehicles o la manca d'ús de sistemes de retenció infantil. D'altra banda, denunciaran individualment totes les persones que no facin ús del cinturó, encara que siguin usuàries del mateix vehicle.

Els agents recordaran als conductors d'altres requisits obligatoris, com és l'ús del cinturó per a dones embarassades o l'exempció de dur el sistema de retenció infantil als menors passatgers de taxi en circulació urbana que ocupin plaça en seients posteriors (en aquest cas, sí que han de dur el cinturó) i el casc obligatori per a conductors i passatgers en vehicles tipus 'quad'.

La no utilització del cinturó de seguretat, el casc o els sistemes de retenció infantil poden comportar, en el casos més greus, una multa de 150 euros i la pèrdua de tres punts del permís de conduir.

Mostrar formulari de contacte