Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els Mossos i la Gendarmerie francesa fan controls conjunts d'alcoholèmia i drogues

Els Mossos i la Gendarmerie francesa fan controls conjunts d'alcoholèmia i drogues

25/07/2008 13:51

Les unitats de trànsit de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra i les de Sècurité Routière del Groupement de Gendarmerie Departament des Pyrénees Orientales reforcen els lligams de cooperació entre ambdós cossos policials amb un nou control de trànsit conjunt, que es realitzarà aquest dissabte, dia 26 de juliol, a banda i banda de la frontera. En aquesta ocasió, seran únicament d'alcoholèmia i substàncies estupefaents.

En aquests dispositius hi participen patrulles mixtes integrades per agents catalans i francesos, de manera que efectius de cada cos traspassen la frontera i actuen en l'altre territori com a observadors i enllaç amb les unitats recíproques.

Els primers patrullatges conjunts van tenir lloc el 13 de juliol al municipi francès de Narbona i a la Jonquera, en territori català. En aquella ocasió es van realitzar controls de trànsit genèrics. A més del d'aquest dissabte, hi ha previstos altres dos aquest estiu, un de velocitat i l'altre de transports.

Els controls d'aquest dissabte es faran en dos torns, diürn i nocturn. Els de dia es faran amb motocicleta, en dues franges horàries, de 10 a 13 hores i de 16 a 20 hores, i hi participaran en cadascun una parella de mossos i una altra de gendarmes. Els nocturns es realitzaran amb turismes logotipats, de 23 a 2 hores, i s'activaran tres mossos i dos gendarmes. Els controls en territori francès se situaran a la zona de Font Romeu. En territori català s'establiran en quatre punts: C-16, pk 129.5, terme municipal d'Urús (La Cerdanya); N-154, pk 1.5, terme municipal de Puigcerdà (La Cerdanya); N-260, pk 178.6, terme municipal de Guils de Cerdanya; i N-152, pk 1.3, terme municipal de Puigcerdà.

Aquests controls conjunts se sumen als controls coordinats que agents catalans i francesos venen realitzant des de fa més de dos anys, en els quals les respectives unitats de trànsit actuen en el propi territori, de forma planificada i acordada pel que fa a les franges horàries i el tipus de control, però sense traspassar la frontera.

L'objectiu d'uns i altres és reforçar els canals de cooperació i de coneixement mutu en matèria de seguretat viària entre Mossos d'Esquadra i Gendarmerie, facilitant la comunicació i l'intercanvi d'informació en diversos àmbits, com les actuacions il·lícites (conducció sense permís, excés de velocitat, sobrecàrrega de vehicles procedents de tercers països amb destí al nord d'Àfrica) o els incidents que es puguin ocasionar en la frontera (vagues de transportistes, restricció de pas de vehicles pesats). Aquest tipus d'actuacions afavoreix també l'intercanvi d'informació instantani sobre persones i vehicles en recerca i l'assistència als ciutadans nacionals de l'altre país.

Mostrar formulari de contacte