Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els Mossos vigilen amb helicòpter les carreteres de l'Alt Pirineu

Els Mossos vigilen amb helicòpter les carreteres de l'Alt Pirineu

El nou sistema vol perseguir de manera més efectiva les imprudències més greus
Vigilància - Moto temerària
14/11/2007 19:01

Els Mossos d'Esquadra, en col.laboració del Servei Català de Trànsit , han començat a fer vigilància amb helicòpter en diverses carreteres de les comarques de l'Alt Pirineu. El nou sistema de control s'aplicarà de manera periòdica, amb l'objectiu de perseguir de manera més efectiva les imprudències més greus.

Un dels trams on s'ha començat a aplicar el sistema és el de la C-14 a l'Alt Urgell. Les fotografies de mostra que ha difós la policia, i en què es pot veure un motorista avançant en línia contínua, corresponen al municipi de Ribera d'Urgellet.

L'helicòpter sobrevola els trams de carretera on s'ha detectat més accidentalitat, fotografiant i denunciant les infraccions comeses. Aquest servei es considera molt important, ja que permet sancionar infraccions greus que difícilment, degut al traçat sinuós de les vies pirinenques, es podrien detectar amb tanta claredat per les patrulles policials o bé pels ràdars.

Segons la policia, la vigilància aèria del trànsit ha demostrat ser de gran efectivitat per detectar infraccions incíviques d'alguns conductors que comporten un gran risc per a la resta dels usuaris de la via. Aquest servei de vigilància, anomenat HÈLIX, es continuarà realitzant per tal d'intentar corregir totes aquelles accions insolidàries en matèria de trànsit i reduir l'accidentalitat a les vies pirinenques.

Mostrar formulari de contacte