Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els municipis cerdans mostren la seva preocupació a Puigcercós per l'abastiment d'aigua en èpoques turístiques

Els municipis cerdans mostren la seva preocupació a Puigcercós per l'abastiment d'aigua en èpoques turístiques

17/12/2007 10:30

Alguns municipis de la Cerdanya han expressat al conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, la seva preocupació per poder fer front a l'abastament d'aigua de boca en les temporades altes de turisme. El cap del Departament ha rebut aquestes propostes de primera mà dels alcaldes de Montellà i Martinet, Llívia, i Alp, en la visita que ha fet aquest dissabte al vespre als tres municipis de la Cerdanya. Puigcercós ha explicat que des del Govern s'és conscient d'aquesta problemàtica sobre l'abastament d'aigua i que des de Medi Ambient, l'Agència Catalana de l'Aigua i des dels ajuntaments s'ha de fer les previsions necessàries per mitjà del Pla Únic d'Obres i Serveis. Això implica que s'hauran de fer més emmagatzematge i millorar les captacions per evitar restriccions.
El conseller també ha indicat que la principal època en què hi ha risc d'abastament és a l'hivern quan els canons de neu xuclen aigua i hi ha més consum d'aigua per part dels turistes i habitants de segona residència. En el cas d'Alp, Puigcercós ha remarcat la importància de l'organització de les competicions internacionals d'esquí, especialment la Copa del Món de Surf de Neu, prevista pel 2011.

Segons informa l'ACN, en aquest aspecte, el mandatari ha assegurat que des del Govern es faran les inversions necessàries perquè a banda de poder cobrir l'sdeveniment de manera exitosa, quedin plasmades les inversions en el benestar dels veïns del municipi i per extensió de la comarca. Pel que fa l'abastiment d'igua a Alp, l'alcalde, Cosme Ruaix, ha tramès la necessitat de fer un nou dipòsit a la Molina per cobrir les èpoques més turístiques de l'hivern.

El conseller ha promès més inversions per a la Cerdanya dins del Pla Únic d'bres i Serveis. En aquest sentit, el cap del Departament ha explicat que enguany el PUOSC és encara més generós que l'ny anterior amb els municipis petits. Així doncs, els municipis cerdans haurien de rebre més subvencions que en el 2006. Puigcercós ha dit que el PUOSC consta de 600 milions d'euros i que s'han rebut moltes pressions de les poblacions més grans perquè es canviés la filosofia, però que el Departament ha decidit invertir més en els pobles petits perquè considera que les inversions són més necessàries.

El polític català també ha visitat Montellà i Martinet, on s'ha reunit amb l'alcalde i els regidors del consistori. En aquest municipi, s'ha demanat millorar la xarxa d'abastament d'aigua de Montellà i la necessitat de fer un pont per creuar el riu i anar a la zona esportiva. En la visita a Llívia, l'alcalde, Josep Pous, i els regidors ha ensenyat les obres del museu i de la casa consistorial i també la zona esportiva on es construirà un espai termolúdic.

Finalment, Puigcercós ha expressat la necessitat d'nsistir en què l'estat cobreixi més inversions de les actuals. En aquesta línia, el conseller ha dit que els diners de l'estat espanyol 'ón dels catalans i de la gent de la Cerdanya també' Per això, amb vista a les competicions internacionals de la Molina, el conseller ha promès insistir perquè des del govern espanyol hi hagi compromisos en inversions, ja que es una competició que afecta a nivell espanyol, en competir els equips estatals i organitzar la Real Federació de deportes de Invierno.