Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els museus pirinencs treballaran en xarxa

Els museus pirinencs treballaran en xarxa

A la tardor està previst que es constitueixi una associació conjunta per defensar els interessos culturals de l'Alt Pirineu i Aran
Ecomuseu de les Valls d'Àneu
28/06/2007 16:47

La trobada a Bellver per crear una xarxa de museus pirinencs ja ha donat el seu fruit. Tècnics i persones pròximes a les entitats que es dediquen a la conservació del patrimoni van decidir ahir, arran de la coincidència de les problemàtiques del sector museístic i després d'analitzar les seves potencialitats, que abans de la tardor vinent es crearà una plataforma de treball per defensar els interessos culturals del territori.

Segons ha avançat el director de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i l'Aran (IDAPA), Arcadi Castillo, la xarxa de museus es planteja com un instrument tècnic i de pressió político-institucional per trobar solucions a les mancances actuals i unificar esforços.

Aquests pròxims mesos un estudi determinarà la fórmula administrativa-jurídica per constituir la xarxa. Tan bon punt estigui enllestit es convocarà una altra reunió on es plantejaran els elements més formals i organitzatius que donarien peu a la constitució formal de l'associació.

La creació d'una xarxa de cooperació entre els ens locals i altres institucions que disposen d'aquestes equipaments haurà de servir per posar en comú coneixements, intercanvis i estratègies de gestió, de promoció i de comercialització.

Entre els ponents de les jornades d'ahir en va destacar el director de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, Jordi Abella, que va fer una ponència titulada 'El treball en xarxa dels equipaments patrimonials a l'Alt Pirineu i Aran'. Tot seguit es va poder escoltar una taula rodona amb el tema de la 'Gestió del patrimoni cultural i treball en xarxa a l'Alt Pirineu i Aran'.

A la taula rodona hi va intervenir l'alcalde de Pont de Suert, Albert Alins; el director del Museu de l'Acordió d'Arsèguel (Alt Urgell), Artur Blasco; l'alcalde de Salàs de Pallars (Pallars Sobirà), Francesc Borrell; el tècnic de Cultura del Consell del Pallars Sobirà, Xavier Català; la directora del Museu de la Vall d'Aran, Carol Desel; en representació del Bisbat d'Urgell, Benigne Marquès; la tècnica del Museu Hidroelèctric de Cabdella, Eva Perisé; l'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella; el museòleg i cap de l'Àrea de Difusió i Explotació del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, Josep Manel Rueda; i el gerent de l'Institut de Recerca en Patrimoni Cultural de la Universitat de Girona, Gabriel Alcalde.

La presentació de conclusions va anar a càrrec de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural i l'Idapa. La clausura la va fer el director general d'arquitectura i paisatge, Joan Ganyet; el subdirector General de Patrimoni Cultural, Daniel Solé; i el president del Consell Comarcal, Joan Pous. Després de les ponències es va fer una visita guiada al museu del Sequer de Bellver de Cerdanya, i al parc dels búnquers de Montellà-Martinet (Cerdanya).

Mostrar formulari de contacte