Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els nous ajuts Leader pel Pirineu Occidental ofereixen prop de 930.000 euros

Els nous ajuts Leader pel Pirineu Occidental ofereixen prop de 930.000 euros

La partida es repartirà entre emprenedors i institucions del Pallars Sobirà i Jussà, l'Alta Ribagorça i l'Aran. El termini per presentar sol·licituds és fins al 30 de novembre
Les Valls d'Àneu
20/10/2017 10:39

El Consorci Leader Pirineu Occidental ha iniciat aquesta setmana les sessions informatives per donar a conèixer els ajuts Leader destinats a les comarques del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alta Ribagorça i la Val d'Aran. La nova partida compta amb una dotació pressupostaria de 928.455 euros.

Marian Rius, gerent del Consorci Leader Pirineu Occidental, ha explicat a l'ACN que aquesta dotació és la més alta de tots els grups Leader de Catalunya. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el dia 30 de novembre de 2017. L'import de l'ajut no pot ser superior a 100.000 euros per persona beneficiària, per projecte i per anualitat. La passada convocatòria d'ajuts (16 gener del 2017) va rebre 47 sol·licituds amb una inversió global de 4 milions d'euros i una xifra d'ajut sol·licitat de més de 2,2 milions. Les peticions de la passada convocatòria es van repartir entre 16 al Pallars Jussà, 14 al Pallars Sobirà, 9 a la Val d'Aran i 8 a l'Alta Ribagorça. Rius ha elogiat l'emprenedoria d'aquestes comarques.

Per ser subvencionats, els beneficiaris han de realitzar inversions en empreses que transformin o comercialitzin productes agroalimentaris o en empreses no agroalimentàries. En el cas dels ens públics, han de realitzar inversions en la recuperació del patrimoni cultural i natural, infraestructures públiques per combatre el canvi climàtic o infraestructures que generin activitat econòmica i ocupació.

L'objectiu principal d'aquests ajuts és fomentar la realització d'inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals i la creació o manteniment de llocs de treball, principalment de dones i joves. Estan adreçats principalment a actuacions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, la creació i desenvolupament de microempreses i pymes, el foment d'activitats turístiques, i la conservació i millora del patrimoni rural.

Durant aquesta setmana s'han realitzat sessions informatives a Tremp i Sort. Les dues darreres es realitzaran la setmana vinent a el Pont de Suert i Vielha. Aquest programa d'ajuts per a les empreses del món rural és finançat en un 57% pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i l'altre 47% ve finançat per la Comissió Europea a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Mostrar formulari de contacte