Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els nous Plans comarcals de muntanya s'aprovaran abans de l'estiu vinent

Els nous Plans comarcals de muntanya s'aprovaran abans de l'estiu vinent

El projecte del Govern incideix en el manteniment dels camins i l’equilibri territorial. L’Alt Urgell valora positivament el compromís, però lamenta el retard de la convocatòria
Un camí local del Pirineu
25/09/2007 16:48

El Govern català té previst aprovar abans de l'estiu vinent els nous Plans comarcals de muntanya. Ho va anunciar el conseller de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP), Joaquim Nadal, ahir en la reunió del Consell General de Muntanya, a Sant Llorenç de Morunys. Aquesta línia inversora inclou les deu comarques del Pirineu català, que són l’Alt Urgell, la Cerdanya, la Vall d’Aran, l’Alta Ribagorça, els dos Pallars, el Solsonès, el Berguedà, el Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà.

Aquests plans s’han plantejat tradicionalment per donar resposta a les necessitats específiques de comarques que, bé sigui per les seves característiques topogràfiques o sociològiques, “tenen una problemàtica que val la pena de singularitzar i respondre-hi amb polítiques d'un cert impacte concret”, segons va recordar Joaquim Nadal.

El pla es convocarà per al quinqueni 2008-2012. La reunió d’aquesta setmana ha arribat amb retard, però Nadal defensa que això no ha impedit que, des que van vèncer els anteriors plans, s'hagin invertit prop d'uns 10 milions d'euros en ajuts sol•licitats. Les principals necessitats que reclamen els ajuntaments són el manteniment de camins, d'equilibri territorial, la neteja de neu i la potenciació de les estacions d’esquí i de muntanya.

La reunió del Consell General de Muntanya també va comptat, entre d'altres, amb la participació de representants dels deu consells comarcals implicats. En declaracions a RàdioSeu, el president de l Consell de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, ha valorat positivament el compromís que els nous plans ja estiguin aprovats a mitjan 2008: “És una molt bona notícia i ha de marcar una nova etapa per definir cap a on ha d’anar la comarca”.

Tot i això, Fierro lamenta que “potser aquesta reunió arriba una mica tard perquè feia gairebé dos anys que no ens haviem reunit”. En aquest sentit, el president alturgellenc assegura que “tota la feina que haviem de fer en el seu moment ja està feta, com són les enquestes arreu del territori, i ara calia que es fes aquest pas perquè quan se’ns retorni el document poguem fer-ne l’aprovació a finals d’aquest any i que per a la Generalitat ja sigui plenament vigent a mitjans de l’any vinent”.

Fierro espera que el Govern ratifiqui la majoria de propostes que ha presentat l’Alt Urgell. A partir de la primera quinzena de desembre es preveu una altra reunió que analitzarà els plans. Posteriorment passaran a informació pública perquè la ciutadania els pugui consultar.

Mostrar formulari de contacte