'Els nouvinguts. El repoblament del Pirineu en clau formatgera', taula rodona del cicle Parlem de formatge
El debat es durà a terme dijous 22 de setembre, a les vuit del vespre, a l’Espai Ermengol. És una activitat gratuïta i oberta a tothom
L’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat i l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell han organitzat per al proper dijous 22 de setembre, a les vuit del vespre, la taula rodona ‘Els nouvinguts. El repoblament del Pirineu en clau formatgera’, la qual s’emmarca dins del cicle anual Parlem de formatge.
En aquesta activitat hi prendran part Arnau Quingles, de Formatges L’Oliva, a l’Alt Urgell; Clara Ferrando, de la Formatgeria Casa Mateu, al Pallars Sobirà, i Isabel Guasch, de Làctics l’Esquella, a la Cerdanya.
Formatges l’Oliva és una cooperativa familiar formada per l’Aina, l’Arnau i el Joel. Van marxar de la capital deixant les seves feines per viure de la terra i donar vida a l’Alt Urgell. El seu projecte va permetre recuperar una pallera de la centenària masia familiar ubicada a Oliana.
La Formatgeria Casa Mateu és un projecte de la Clara Ferrando, amb el suport de la Núria i el Cristian. La productora, procedent de Granollers, és veïna del petit poble Surp, al municipi de Rialp (Pallars Sobirà) des del 2005. Va començar a elaborar formatges el 2007.
Finalment, Làctics l’Esquella és un projecte familiar i en formen part la Isabel i el Ramon, dos veterinaris que des de fa anys treballen amb les vaques de l’Alt Urgell i Cerdanya. Ara es poden trobar al seu obrador ubicat al centre de Bellver.