Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els nuclis de la Terreta votaran aquest diumenge si volen independitzar-se del municipi de Tremp

Els nuclis de la Terreta votaran aquest diumenge si volen independitzar-se del municipi de Tremp

22/04/2010 09:53

L'any 1970 els municipis d'Espluga de Serra i Sapeira (Pallars Jussà) foren agregats al terme municipal de Tremp. Han passat quaranta anys i els veïns d'aquesta zona, coneguda amb el nom de Terreta, diuen que segueixen amb els mateixos serveis que aleshores. Cansats d'aquesta situació han decidit fer una consulta popular.

En el referèndum preguntaran als prop de 150 veïns amb dret a vot si estan d'acord que la Terreta esdevingui un municipi independent i democràtic dins del territori català. Si la participació és alta i guanya el sí començaran les accions per ser municipi altra vegada. Els veïns veuen el dia 25 d'abril com una data històrica.

Segons informa l'ACN, els pobles de la Terreta estan separats dels de Tremp per diferents serres muntanyoses i per arribar-hi s'ha de recòrrer més de 80 quilòmetres per una carretera plena de revolts. Lluís Bonet, veí d'Orrit, explica que "per anar a fer un tràmit a l'Ajuntament tardo una hora, el mateix que tardaven fa quaranta anys travessant la serra a peu". Bonet afegeix que moltes vegades el mateix Ajuntament no és conscient d'aquest fet i els diuen "tornà demà" a buscar el certificat. Bonet afegeix que no costaria res que un cop per setmana tècnics de l'Ajuntament es desplacessin a la zona per evitar constants i llargs desplaçaments del veïnat. Aquesta demanda dels veïns no l'han vist satisfeta en tots aquests anys.

Mostrar formulari de contacte