Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els Parcs Naturals de l'Alt Pirineu i de l'Arieja reforçaran la col·laboració

Els Parcs Naturals de l'Alt Pirineu i de l'Arieja reforçaran la col·laboració

L'objectiu és promocionar una gran àrea transfronterera protegida, també amb la participació d'Andorra Santi Vila ha visitat el Parc Natural dels Pirineus, al vessant francès, per estudiar noves accions comunes
Parc Natural dels Pirineus Arieja - Santi Vila
09/04/2015 18:48

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha visitat aquest dijous el Parc Natural dels Pirineus de l'Arieja, gestionat per la regió de Migdia -Pirineus. Un parc que és limítrof amb Andorra i amb el Parc Natural de l'Alt Pirineu, el més gran de Catalunya. La visita s'emmarca en l'objectiu de millorar i avançar en la gestió conjunta i planificació d'accions dels parcs naturals fronterers, una feina que s'ha impulsat des de fa dos anys.

Després d'una reunió, tant Vila com el director del parc de l'Arieja, André Rouch, han subratllat la seva voluntat de treballar plegats per impulsar nous projectes comuns. Des de fa dos anys, els Parcs Naturals de l'Arieja, l'Alt Pirineu català i Andorra ja treballen plegats. La seva voluntat és aconseguir constituir-se com el 'Parc de les Tres Nacions' per tirar endavant projectes comuns, mitjançant convenis i "sense institucionalitzar les relacions" Fins ara, han fet accions per valoritzar els productes locals de la zona, l'oferta turística d'allotjaments i restaurants i el manteniment dels camins verds.

Des del Govern català, asseguren que l'objectiu és anar fent passos en la unificació de la gestió i donar més força al concepte de 'Parc de les Tres Nacions'. "Aquest concepte va agafant força com a marca", ha afegit Vila.

L'ampliació del Parc de l'Alt Pirineu, a tocar

D'altra banda, el conseller de Territori ha avançat que l'ampliació de l'extensió del Parc Natural de l'Alt Pirineu que es va anunciar ara fa dos mesos serà una realitat a finals d'aquesta legislatura. El passat mes de febrer, Vila va explicar que el Departament - amb el consens del món local- estava treballant per ampliar un 10% aquest parc, arribant a les 76.371 hectàrees. Els treballs s'han vist demorats per les dificultats jurídiques però, en principi, el projecte està "molt avançat".

El Parc Natural de l'Alt Pirineu es va crear l'1 d'agost del 2003 i engloba el Pallars Sobirà i el nord de l'Alt Urgell, comprenent una bona part del Pirineu català. La seva àmplia extensió el converteix en el parc més gran de tot Catalunya, i inclou els pics més alts de tot el territori català com la Pica d'Estats. Disposa d'una gran complexitat orogràfica i una varietat extensa de paisatges, hàbitats i espècies animals.

Des del seu naixement, destaca per ser una de les zones de més gran interès geològic amb la llacuna de Certascan, la més extensa de Catalunya, o la Cigalera de l'Obaga de Valeran. Nou de les espècies florals especials que es troben en aquest espai estan protegides.

Mostrar formulari de contacte