Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els participants a les Rutes Guiades a la Seu i l'Alt Urgell tindran assegurança d'accident

Els participants a les Rutes Guiades a la Seu i l'Alt Urgell tindran assegurança d'accident

Des d'enguany ja és obligatori fer la inscripció prèvia a les sortides, que són gratuïtes. Les primeres propostes seran aquest diumenge mateix, amb dues rutes de senderisme per camins fronterers

Presentació de les Rutes Guiades a la Seu i l'Alt Urgell
Presentació de les Rutes Guiades a la Seu i l'Alt Urgell
25/04/2017 19:53

Els participants a les Rutes Guiades a la Seu i l'Alt Urgell gaudiran des d'enguany d'assegurança d'accident. Aquesta novetat anirà lligada, alhora, al fet que des d'ara serà totalment obligatori fer la inscripció, com a molt tard, el dia abans de cada sortida. La tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de la Seu d’Urgell, Mireia Font, i la vicepresidenta del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Cristina Barbens, han presentat aquest dimarts l’edició 2017 de la guia, que engloba 27 sortides senderistes, històriques, naturalistes, culturals, familiars, mitològiques, ornitològiques, astronòmiques i populars.

Mireia Font ha explicat que enguany el full informatiu estrena un disseny “de més fàcil visualització” i que compta amb un codi QR que enllaça a una pàgina web on es poden trobar les fitxes específiques de cadascuna de les rutes. Font ha volgut subratlla als possible participants “que cal que s’inscriguin obligatòriament  prèviament abans de fer una ruta, i així poder gaudir d’aquesta assegurança”. La mesura s'ha pres pel fet que les rutes han anat guanyant participants i, tot i que la majoria s'inscriuen, de vegades hi ha gent que s'hi presenta sense haver-se apuntat prèviament, un fet que ara ja es limitarà.

Una altra novetat és la incorporació d’una nova entitat com és l’Associació Astronòmica de la Seu d’Urgell, que proposa una sortida per observar una pluja d’estels, tot coincidint amb Les Llàgrimes de Sant Llorenç. Pel que fa la dificultat, hi ha rutes per a tothom, des de molt fàcils, fàcils, de dificultat moderada, exigent o molt exigent. Des d'aquesta setmana ja es reparteixen els fulletons a tots els domicilis de la Seu d’Urgell. També es podrà trobar la informació a les pàgines web de Turisme Seu i del Consell Comarcal.

Precisament aquest diumenge, 30 d’abril, tindran lloc les primeres dues sortides programades dins Les Rutes Guiades a Peu 2017: ‘A les fronteres del regne de Mallorca’, ruta senderista i històrica, de 7 quilòmetres, de dificultat moderada (sortida des de l'estació d'autobusos de la Seu); i ‘Travessant la frontera, de la Seu a Sant Julià pel rec d’Aravell’, ruta senderista, de 18 quilòmetres, de dificultat molt exigent (sortida des del pont de Castellciutat).

Fer conèixer el patrimoni cultural i històric

Cristina Barbens ha anunciat que “amb la línia d’aquests darrers set anys, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell segueix donant a conèixer el ric patrimoni cultural i històric de la comarca alturgellenca a través del senderisme”.

En l’edició d’enguany de les Rutes Guiades a Peu continuen oferint sortides tot coincidint en les celebracions culturals que s’organitzen en diferents pobles de la comarca de l’Alt Urgell com ara ‘Anem a plegar minairons’, el 24 de juny, des de La Guàrdia d’Ares; ‘A la recerca dels càtars de Josa’, el 6 d’agost, des de Tuixent; i ‘A peu pels camins del Vescomtat’, el 12 d’agost, des de Castellbò.

També es manté la proposta ‘Dimecres coneixem l’Alt Urgell’ adreçades sobretot als turistes que visiten l'Alt Urgell durant el mes d’agost. Tindran lloc els matins de tres dimecres d’agost amb les rutes ‘Sóc miner’; ‘Romànic a la frontera’ i ‘Tombes ibèriques o medievals?’

Gratuïtes i places limitades

Les rutes guiades són una activitat gratuïta i és imprescindible apuntar-se prèviament per poder participar-hi, perquè les places són limitades. La data límit per fer les inscripcions són les dues del migdia del dia anterior a la sortida i es poden fer tant a Turisme Seu com a Turisme del Consell Comarcal de l'Alt Urgell.

Les Rutes Guiades a Peu és una iniciativa coordinada pel Consell Comarcal de l'Alt Urgell conjuntament amb l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i la col·laboració del Grup Excursionista Oliana-Geo, Unió Excursionista Urgellenca, parc Natural Alt Pirineu, Parc natural Cadí-Moixeró, Oficina dels Parcs, Associació Astronòmica La Seu d'Urgell, Espai Ermengol i Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell. Cal remarcar també que totes les sortides són acompanyades per tècnics i professionals amb un profund coneixement del territori.

Mostrar formulari de contacte