Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els partits reprenen l'activitat després de l'aturada pel terratrèmol

Els partits reprenen l'activitat després de l'aturada pel terratrèmol

El PSC-Progrés es compromet a presentar-se a la propera convocatòria de la Llei de Barris CiU posa Els Minairons com a exemple de les millores educatives per a les famílies ERC destaca les activitats de gent gran i vol atenció especial a padrins que viuen sols ICV trasllada a dimarts la trobada amb els veïns de Castellciutat El PP fa l'acte central de campanya aquest dissabte al migdia a l'Ajuntament
ELECCIONS 2011 - LOGO GENERAL RÀDIOSEU
13/05/2011 16:14

Després de la pausa en solidaritat per les víctimes del terratrèmol de Llorca, la campanya ha continuat avui divendres amb la presentació de més propostes en temes com ara barris, Castellciutat, ensenyament i gent gran. RàdioSeu ha reprès les entrevistes als caps de llista, amb l'alcalde i candidat a la reelecció, Albert Batalla.

PSC-Progrés

El PSC-Progrés es compromet a presentar-se a la primera convocatòria de Pla de Barris que faci el nou govern de la Generalitat. L’alcaldable socialista, Òscar Ordeig, creu que aquesta partida, creada la legislatura anterior, pot ajudar a millorar la imatge de Castellciutat i dels barris perifèrics de la Seu que, afirma, necessiten més atenció.

Des de Castellciutat, Ordeig ha criticat que el poble no s’hagi beneficiat gens de les obres dutes a terme a la Seu amb els diferents fons creats pel Govern central per a obres locals, com ara el Plan E.

En aquest sentit, Progrés creu que els darrers anys s’ha centrat massa esforços a fer estudis urbanístics o d’altra mena, com el de llocs de treball, i que el que cal és actuar directament per tenir uns barris més dignes.

Aquest cap de setmana, el PSC-Progrés ha previst una reunió amb els veïns de Castellciutat i de Llevant, una festa jove al Poliesportiu i, finalment, l'acte central de campanya, diumenge a les 7 de la tarda a la Sala de Sant Domènec.

CiU

CiU ha posat la nova Llar Els Minairons com un exemple dels avenços en educació els darrers anys. L’alcalde i candidat a la reelecció, Albert Batalla, recorda que s’ha aconseguit cobrir el 100% de demandes de guarderia i s’ha impulsat serveis paral.lels com ara el Pla Educatiu d’Entorn. Tot plegat, per afavorir l’autonomia de les famílies urgellenques.

La regidora d’Educació, Mireia Alba, hi ha afegit que ja es disposa de terrenys per al segon institut i que ben aviat serà una realitat l’edifici definitiu de l’Escola La Valira.

El número 7 de CiU, el docent Jordi Martin, creu que l’obra més urgent per a la propera legislatura és la reforma de l’Escola Albert Vives i el seu entorn.
CiU també ha destacat els avenços a Les Monges, amb la instal.lació de l’EOI, i la reforma del CEIP Castellciutat.

ERC

El cap de llista d’ERC, Miquel Caminal, ha fet balanç de les polítiques de gent gran i n’ha destacat l’augment d’activitats per potenciar la participació i l’intercanvi amb els joves, la creació d’un parc específic, els horts socials i el Consorci d’Atenció a les Persones. La número 2 d’Esquerra, Mireia Pellicer, hi ha afegit que el nou objectiu és prevenir l’abandonament social de padrins que viuen sols, als quals es donarà suport institucional.

Caminal ha rebut el suport del portaveu republicà al Congrés, Joan Ridao, que ha criticat tant el govern de CiU a Catalunya com el socialista a Madrid per pensar més en salvar els interessos dels bancs que en el benestar de les persones.

ICV

ICV farà finalment la reunió amb els veïns de Castellciutat dimarts vinent, a les 8 del vespre. L’acte s’havia de celebrar aquest dijous, però es va ajornar en solidaritat amb les víctimes del terratrèmol de Llorca.

PP

El PP farà el seu acte central de campanya aquest dissabte a la 1 del migdia, a l’Ajuntament. Pere Millàs presentarà les seves propostes, centrades en la creació d’ocupació i el control de la despesa municipal

Mostrar formulari de contacte