Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els partits tornen a aprofitar el mercat per presentar les seves propostes

Els partits tornen a aprofitar el mercat per presentar les seves propostes

El PSC-Progrés vol una optimització de recursos i un replantejament al Sant Hospital CiU proposa un sistema de contraprestacions per a beneficiaris d'ajuts socials ERC vol dignificar la plaça Joan Sansa i negociar un ús públic per al Seminari ICV reclama que les retallades no es concentrin en els més desafavorits
ELECCIONS 2011 - LOGO GENERAL RÀDIOSEU
10/05/2011 17:33

Els partits politics han aprofitat novament el dia de mercat per presentar les seves propostes als veïns, amb temàtiques diverses com ara la sanitat, els serveis socials, l'urbanisme i les infraestructures. Paral.lelament, RàdioSeu ha continuat avui la ronda d'entrevistes, amb el cap de llista d'ICV, Antoni Viñals.

PSC-Progrés

El PSC-Progrés considera fonamental el replantejament de la gestió de l’Hospital per a millorar-ne la qualitat i l’eficiència, així com potenciar la implicació de tots els treballadors.

El cap de llista de Progrés, Òscar Ordeig, vol l’optimització dels recursos del Servei d’Urgències i l’avenç en la coordinació d’Hospital, CAP, residències i farmàcies. Ordeig creu que cal “amb caràcter d’urgència” el nou CAP al centre de la ciutat, vora la nova plaça del Camp de Codina. En aquest punt, Progrés es compromet a vetllar per evitar desplaçaments innecessaris dels malalts.

Els darrers canvis en la direcció de l’Hospital, hi afegeixen, han d’anar acompanyats d’un replantejament de les funcions del seu Patronat. Progrés creu que els darrers anys s’ha perdut qualitat en determinats serveis amb la marxa de bons professionals i el descontentament dels ciutadans.
Des del grup socialista també es considera prioritari concretar el projecte executiu del nou Hospital, a partir del Pla Funcional redactat per l’anterior Govern de la Generalitat.

CIU

L’alcalde de la Seu i candidat a la reelecció, Albert Batalla, ha defensat l’esforç fet per l’ajuntament per ajudar els més afectats per la crisi amb una bossa d’ajuts socials. Batalla creu que això ha ajudat a mantenir la cohesió social.

El cap de llista ha posat el Consorci d’Atenció a les Persones com exemple de la suma de recursos de l’Ajuntament i el Consell.

La regidora de Serveis Socials i número 3, Anna Vives, ha presentat la proposta de creació d’un sistema de contraprestacions per als usuaris dels serveis socials. L’objectiu és que qui rebi una prestació pugui oferir a canvi el seu ajut voluntari en alguna tasca comunitària, com ara vigilar una exposició. Segons la regidora, la filosofia del pla és ser conscient que “res és a canvi de res” i evitar que els beneficiaris s’acomodin en els ajuts.

ERC

L’alcaldable d’ERC, Miquel Caminal, considera prioritari en infraestructures donar ús a la Plaça Joan Sansa, amb equipaments esportius i lúdics. També vol fer créixer el polígon segons la demanda, redactar el projecte del nou cementiri i acabar la reforma del clavegueram.

Caminal vol negociar amb el Bisbat un ús públic del Seminari, actualment molt infrautilitzat. Alhora, està d’acord a impulsar un càmping privat.

D’altres propostes són l’embelliment de l’avinguda Pau Claris, la revisió dels bonys de control de velocitat, condicionar el Parc dels Enamorats i una zona d’esbarjo al Pla de les Forques. ERC ha defensat l’obra feta amb el Cinyell verd, la Plaça del Carme, el Carrer Major, el Pont del Serrat i nous aparcaments a Castellciutat.

ICV

Antoni Viñals (ICV), reclama que la crisi no la paguin els més febles. Viñals reivindica el manteniment del model social davant l’actual control de despesa.

Viñals també posa l’accent en l’habitatge per assegurar que els joves es puguin emancipar i muntar la seva vida a la Seu.

Mostrar formulari de contacte