Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els piragüistes de competició tornen a entrenar damunt l'aigua

Els piragüistes de competició tornen a entrenar damunt l'aigua

Núria Vilarrubla, Maialen Chourraut, Miquel Travé, Joan Crespo i Samuel Hernanz s'han començat a exercitar a Arfa. De moment mantenen una distància mínima de 10 metres durant les sessions i s'han de sotmetre al test serològic
Represa dels entrenaments d'eslàlom de competició, a Arfa (Foto: Núria Vilarrubla)
04/05/2020 16:05

Després de més d'un mes i mig sense poder-ho fer, un gran nombre de piragüistes de competició ha començat a entrenar novament damunt l'aigua, arran de l'autorització del Govern espanyol perquè atletes d'elit reprenguin la preparació física sobre el terreny.

Segons ha informat la mateixa Federació Espanyola de Piragüisme (RFEP), entre els atletes que ja han aprofitat aquest primer dia per tornar a entrenar hi ha els palistes del Cadí CK Miquel Travé i Núria Vilarrubla, juntament amb la campiona olímpica Maialen Chourraut i els també internacionals Joan Crespo i Samuel Hernanz. Tots ells viuen i entrenen a la Seu d'Urgell, si bé avui dilluns han optat per anar fins al camp d'eslàlom d'Arfa, atès que el canal d'aigües braves del Parc Olímpic del Segre encara no estava preparat per a la represa de l'activitat.

De moment, de fet, aquests primers entrenaments es faran sense fer ús dels vestidors ni els hangars del Parc del Segre, per motius de seguretat, i els palistes han de mantenir una distància de com a mínim 10 metres entre ells quan són a l'aigua. A més a més, s'hauran de sotmetre a una prova serològica, a càrrec de la mateixa Federació, per comprovar que no estan encomanats per la COVID-19. En funció de quin sigui el resultat del test ràpid, es procedirà a la realització de test complementari prèvia recollida de la mostra. I si es detecta algun cas positiu, la persona afectada serà aïllada i es posarà el cas en coneixement dels serveis sanitaris públics.

Protocol de l'RFEP

Durant aquesta primera fase de tornada als entrenaments també es duran a terme determinacions analítiques per controlar paràmetres hematométricos i bioquímics, a més a més d'un control diari de temperatura corporal, que inicialment realitzarà personalment cada palista.

El protocol d'actuació que ha establert l'RFEP també preveu que, des de la la sortida de casa fins a la tornada als seus respectius domicilis, els esportistes mantindran una distància interpersonal de dos metres amb aquelles persones que poguessin trobar-se, tant a l'anada com a la tornada dels entrenaments individualitzats.

Mostrar formulari de contacte