Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els poemes d'Elisabet Segura omplen la Nit de la Poesia d'Organyà

Els poemes d'Elisabet Segura omplen la Nit de la Poesia d'Organyà

Una quarantena de persones han assistit a l'acte, en què la poetessa nargonina ha presentat la seva primera obra, Nu. Reconeixement als trenta anys de Pedra de Tartera, a càrrec del Club de Lectura
Elisabet Segura, a la Nit de la Poesia d'Organyà 2015 (Foto: Montse Piqué)
28/08/2015 10:20

Aquest dijous al vespre una quarantena de persones s’han aplegat a la Sala Homilies d’Organyà, per assistir a la Nit de la Poesia, un esdeveniment que fa més de quinze anys que cada estiu es duu a terme en aquesta localitat durant el mes d’agost.

El públic assistent ha pogut gaudir de l'obra de la poetessa nargonina Elisabet Segura, que ha donat a conèixer el seu primer poemari, Nu. En l'acte, l'autora ha reconegut que no s’havia plantejat mai escriure un llibre. Segura, que des de feia temps publicava els seus poemes a Facebook, va decidir-se a recopilar-los a instàncies del poeta Joan Graell, autor del pròleg.

En paraules del propi Graell, Nu és un poemari en què s’identifiquen dos temes centrals, volgudament definits, l’amor i l’oblit —que són llocs comuns, universals i recurrents en tots els gèneres literaris—, al voltant dels quals s’estructuren les dues parts de l'obra". I afegeix: "Aquests temes es desenvolupen en un ampli ventall de ramificacions: el pas del temps, la memòria, el gaudi dels sentits o les emocions, com el goig, la recança, l'esperança o la por".

Trenta anys de Pedra de Tartera

Aprofitant aquesta nit literària Organyà ha celebrat també els trenta anys de Pedra de Tartera. Lectors del Club de Lectura han llegit fragments de l’obra de Maria Barbal en català, castellà, anglès, francès i italià. Abans de les lectures s’ha llegit una carta que Maria Barbal ha adreçat als presents a l’acte. L’escriptora pallaresa ha manifestat que ja no sent que l’obra li pertanyi. "Els lectors, traductors o adaptadors de la novel·la l’han feta seva i el nom de l’autora, ben escrit a la coberta, ha esdevingut esborradís. No hi ha cap retret per part meva en confessar aquest fet. Ben al contrari, penso que aquest aspecte és el senyal de l’éxit veritable de la novel·la", ha indicat.

Les lectures han anat acompanyades d’un particular attrezzo. Els mots que formaven part del text s’han materialitzat i, d'aquesta manera, un tros de botifarra negra, un capsa de galetes, una rajola de xocolata o una capsa de cafè han fet companyia a les paraules.

L’acte ha estat organitzat per l'Associació Cultural Tres Ponts Avall, en col·laboració amb el Club de Lectura d’Organyà i l’Ajuntament de la vila.

Mostrar formulari de contacte