Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els Pompièrs d'Aran han fet 30 rescats amb helicòpter aquest estiu

Els Pompièrs d'Aran han fet 30 rescats amb helicòpter aquest estiu

El Conselh Generau atribueix l'alta xifra al fet que la estat la millor campanya estival dels darrers trenta anys. Més de la meitat dels desplaçaments serveis (16) van ser a l'agost, i al juliol n'hi va haver 13
Helicòpter dels Pompièrs d'Aran (CGA)
28/09/2021 18:30

Els Pompièrs d'Aran han dut a terme un total de 30 rescats amb l'helicòpter al llarg dels mesos d'estiu. Al juny només n'hi va haver un però al juliol la xifra ja es va elevar fins a 13 i a l'agost es va arribar a 16.

A l'inici de l'estiu, al juny, els bombers aranesos van realitzar les pràctiques i habilitacions que estipula la normativa aeronàutica. La síndica d'Aran, Maria Vergés, ha assegurat que enguany han viscut "la millor temporada d'estiu dels darrers 30 anys" i aquesta alta afluència de persones ha suposat també un increment dels serveis de rescat a la muntanya per part dels Pompièrs.

Vergés ha explicat que fins ara, quan era necessari fer un rescat en zones de muntanya de la Val d'Aran, depenien de la disponibilitat dels helicòpters de la Generalitat, la qual cosa suposa un temps d'espera molt més elevat que dificultava el treball dels Pompièrs i augmenta el risc que les víctimes pateixin danys majors. Per aquest fet, el Conselh Generau va decidir contractar els serveis d'un helicòpter i dos pilots per minimitzar el temps de resposta davant els accidents de muntanya i agilitzar el treball dels Pompièrs.

Aquest contracte s'allargarà fins al 31 de gener de 2022, tot i que el Conselh Generau no descarta tornar-lo a licitar l'any vinent "si l'accés als mitjans i equipaments que la Val d'Aran necessita no milloren".

Mostrar formulari de contacte