Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els Premis Homilies afegeixen un certamen literari de la Gent Gran

Els Premis Homilies afegeixen un certamen literari de la Gent Gran

L’organització espera superar el centenar de participants en els set premis convocats Organyà acollirà el 7 de juny la V Jornada d’Intervenció en el Patrimoni Cultural
Premis Homilies 2008 - Presentació
14/04/2008 16:32

Els Premis Literaris Homilies d’Organyà afegeixen enguany la sisena edició del Certamen Literari de la Gent Gran, que fins ara gestionava el Consell Comarcal de l’Alt Urgell. El certamen confirma la consolidació i espera superar els cent treballs presentats en els set premis convocats: a més del de la Gent Gran, el Premi Lletres de Dones; el Pirineu de Narració Literària; l’Alt Urgell de Contes Curts per a Joves Autors; el Josep Grau i Colell de Poesia; el mossèn Albert Vives de Periodisme; i el Cebrià Baraut de Treballs de Recerca, que s’amplia a centres educatius d’arreu de Catalunya per primera vegada.

El termini per a la presentació de treballs finalitzarà el dia 21 de juliol, i l’acte de lliurament i proclamació de premis es farà el dissabte dia 7 de setembre, coincidint amb la Festa del Llibre Pirinenc. Els premis als guanyadors oscil.len entre els 1.200 i els 300 euros. Per a més informació sobre els premis es pot consultar la plana web de l’Ajuntament d’Organyà. També hi ha la possibilitat d'adreçar-se directament al consistori o bé al Consell Comarcal. La difusió del certamen es fa, a més, a través de la pàgina web del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Durant l’acte de presentació d'aquest dilluns, l’alcalde d’Organyà, Antoni Fiol, ha avançat que la Festa del Llibre Pirinenc incorporarà novetats importants, i ha informat que el projecte de Far de la Llengua està molt avançat. Segons Fiol, “Organyà, la vila de les Homilies, convoca aquests premis literaris fidel al seu compromís amb la llengua catalana i amb l’objectiu que siguin un reflex de la bona salut de la creació literària al país”.

El primer dels premis, el Pirineu de narració literària, té el seu origen a Martinet, on es va convocar i lliurar per primer cop l’any 1996 per iniciativa de l’ajuntament de Montellà i Martinet en col.laboració amb diverses entitats.

L’any 2003, Organyà va prendre el relleu d’aquest premi i en va afegir dos mes: el de contes curts per a joves autors, i el Grau Colell de poesia. El 2004 s’incorporà un nou premi: l’Albert Vives de Periodisme; i el 2005, el Cebrià Baraut de Treballs de recerca. L’any passat s’hi va afegir el de Lletres de Dones de relats curts, i aquest any és el torn per donar una oportunitat a la gent gran, a qui Isidre Domenjó, tècnic de Cultura del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, ha anomenat com “els gran oblidats de la literatura”.

La presentació dels Premis Literaris Homilies ha coincidit amb un avenç del programa de la cinquena edició de la Jornada d'Intervenció en el Patrimoni Cultural, que es farà el dia 7 de juny a Organyà. L'alcalde de la població, Antoni Fiol, n'ha ressaltat els continguts, en què s'inclou una xerrada sobre senders, una ponència per tal de tenir una visió històrica de l'evolució del pantà d'Oliana, el debat d'infraestructures o intervencions en monuments alturgellencs, i experiències de vinya a la zona. Durant la jornada està prevista una visita a les obres de Santa Maria d'Organyà, que ja té garantida una nova partida pressupostària del departament de Cultura per continuar la seva restauració.

Mostrar formulari de contacte