Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els pressupostos de la Generalitat per al 2015 preveuen 17,5 milions a l'Alt Pirineu i Aran

Els pressupostos de la Generalitat per al 2015 preveuen 17,5 milions a l'Alt Pirineu i Aran

L'Alt Urgell rep una inversió directa de 4,2 milions, dels quals prop de 900.000 són per als regs de Peramola i Bassella La principal obra a la regió serà la remodelació de l'escola Els Raiers, a la Pobla de Segur
Peramola
03/12/2014 12:12

La Generalitat de Catalunya ha pressupostat 17,5 milions d'euros d'inversió directa a l'Alt Pirineu i Aran per al 2015, segons la previsió de comptes que ha presentat aquest dimarts el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell.

A l'Alt Urgell, el Govern ha previst 4,2 milions d'euros. La xarxa de distribució dels regs de l'entorn de l'embassament de Rialb, el marge dret de la xarxa Peramola-Bassella, s'emporta una partida de 886.951 euros. Per a l'aeroport de la Seu d'Urgell s'han pressupostat uns 560.000 euros per adquirir material de telecomunicacions i transport.

L'obra més important a les comarques del Pirineu s'executarà a la Pobla de Segur (Pallars Jussà) amb la remodelació de l'Escola Els Raiers, valorada en prop d'un milió d'euros (939.976). Es tracta d'una vella reivindicació de la comunitat educativa del centre i dels pares dels alumnes de l'escola.

Nova estació d'autobusos a Puigcerdà

A la Cerdanya es tirarà endavant l'estació d'autobusos de Puigcerdà, amb un pressupost de 552.918 euros. D'altra banda, es destinen 2,1 milions d'euros a l'estació d'esquí de La Molina, propietat de Ferrocarrils de la Generalitat, per a operacions de conservació semi-integral d'obra civil, senyalització vertical i barreres de seguretat.

Pel que fa al Pallars Sobirà, Ferrocarrils de la Generalitat concentra la totalitat del pressupostat a la comarca, amb obres de millora de les estacions d'esquí de Port Ainé i Espot per valor de 5,7 milions d'euros.

Al Pallars Jussà, a banda de l'escola de la Pobla, també s'ha pressupostat 88.843 euros per l'ampliació i modernització del regadiu de la Conca de Tremp. Concretament aquesta inversió es destinarà a la captació i la canonada de transport. La Comunitat de Regants de la Conca de Tremp han demanat en reiterades ocasions la continuïtat d'aquestes obres llargament reivindicades. D'altra banda, per remodelar l'Hospital Comarcal del Pallars s'ha pressupostat uns 200.000 euros; i per material ferroviari de la línia de Lleida-La Pobla de Segur s'han comptabilitzat 1,05 milions d'euros. En total, al Pallars Jussà el Govern hi destinarà 3,8 milions d'euros.

A la Val d'Aran s'han previst 738.151 euros per operacions de conservació semi-integral d'obra civil, senyalització vertical i barreres de seguretat al Parc d'Esterri. L'Alta Ribagorça rebrà 716.441 euros en una sola partida destinada a operacions de conservació i senyalització.

Mostrar formulari de contacte