Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els pressupostos de la Seu aposten pels aspectes socials i la inversió

Els pressupostos de la Seu aposten pels aspectes socials i la inversió

L'Ajuntament tindrà 15,5 milions d'euros i els comptes del conjunt d'organismes públics puja a 26 milions El consistori treballa en la nova residència geriàtrica, la piscina coberta, un nou CAP i el segon institut
Presentació Pressupostos 2010
12/04/2010 17:34

El Ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell aprovarà amb tota probabilitat avui al vespre el Pressupost Municipal 2010 que s'adequa al context general de crisi econòmica, però que manté com en el darrer exercici pressupostari, l'aposta decidida en l'àmbit social i un gran esforç inversor.

Aquests pressupostos, que han estat presentats en roda de premsa aquest migdia per l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, juntament amb el tinent d'alcalde d'Hisenda, Jesús Fierro, i el regidor de Turisme, Miquel Caminal, ascendeixen a 15,5 milions d'euros, fet que suposa una disminució del 3,75 respecte l'any passat.

Pel que fa al pressupost consolidat, és a dir, afegint-hi els comptes de les societats públiques HIULS S.L., Parc del Segre i Turisme de la Seu SA, així com dels Patronats de Formació Ocupacional i de l'Emissora Municipal, sobrepassa els 26 milions euros.

Al respecte, l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, ha volgut remarcar que l'elaboració del pressupost per aquest any ha estat una feina molt intensiva portada a terme per l'equip de govern amb la resta dels grups polítics que conformen el consistori. “El principal objectiu del pressupost municipal per al 2010 -ha subratllat Batalla- ha estat ajustar-nos a la realitat econòmica actual però alhora ser ambiciosos en els aspectes socials per donar respostes a les mancances que hi puguin haver entre les famílies urgellenques i als petits negocis de la ciutat, i per altra banda, seguir fent un esforç en quant a les inversions perquè creiem que aquesta és la fórmula més vàlida perquè la Seu no s'aturi”.

Per la seva part, el tinent d'alcalde d'Hisenda de l'Ajuntament de la Seu, Jesús Fierro, ha remarcat que “aquest és un pressupost obert amb la clara voluntat de recollir les aportacions fetes pels diferents grups municipals que conformen el Consistori”. Fierro ha explicat que el pressupost pel 2010 preveu 1 milió i mig euros per a inversions, però que el total d'inversió a la ciutat serà de 5 milions i mig d'euros, i ha remarcat que el 80% de les inversions provindran de diverses subvencions.

Inversions amb valor afegit

El tinent d'alcalde d'Hisenda també ha anunciat que des de l'Ajuntament urgellenc ja s'està treballant en quatre projectes que donaran valor afegit a la nostra ciutat, els quals aportaran beneficis laborals i econòmics, i que seran una realitat a mig i llarg termini. En aquest sentit, Jesús Fierro ha explicat que aquests projectes són la construcció de la residència geriàtrica (que es posarà la primera pedra al llarg del 2010); el nou institut; la construcció de la piscina coberta (que compta amb una subvenció de 900.000 euros, atorgada per la Secretaria General de l'Esport); i l'inici de les gestions per fer realitat un nou centre d'atenció primària (CAP) a la Seu d'Urgell.

Per Fierro, els objectius d'aquestes inversions són continuar fent esforços en l'àmbit de l'atenció a les persones; continuar invertint en aspectes que aportin valor afegit a la nostra economia com la posada en marca de l'Espai Ermengol, que donarà impuls a la promoció econòmica de la ciutat; així com continuar donant suport al sector empresarial per crear nous llocs de treball.

Pacte d'austeritat

Per últim, el regidor de Turisme de l'Ajuntament de la Seu, Miquel Caminal, ha coincidit que “aquest pressupost és un pressupost obert, tenint en compte que s'ha d'anar aplicant el pacte d'austeritat”.

Recordem que el passat divendres, l'equip de govern municipal i el grup del PSC-Progrés van presentar el pacte d'austeritat per als propers tres anys que permeti rebaixar la despesa ordinària de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell en milió d'euros.

Aquest acord de pacte d'austeritat també passarà en el ple d'aquest vespre que celebrarà el Consistori urgellenc. Al respecte, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha declarat que “com alcalde em sento satisfet” i ha volgut agrair la feina dels membres de l'equip de govern i l'esforç i la responsabilitat que han demostrat tots els grups polítics municipals per arribar a aquest pacte.

Mostrar formulari de contacte