Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els pressupostos del Govern destinen un total de 10,45 milions a l'Alt Urgell

Els pressupostos del Govern destinen un total de 10,45 milions a l'Alt Urgell

La urbanització de l’Horta del Valira concentra més de la meitat de la xifra
Horta del Valira
31/10/2007 18:40

Els pressupostos de la Generalitat per al 2008 preveuen un total de 10.455.072 euros d’inversió directa a l’Alt Urgell. Més de la meitat d’aquesta xifra correspon a la nova zona urbana de l’Horta del Valira, a la Seu d’Urgell. En total, a la demarcació de Lleida s'invertiran gairebé 373 milions d'euros, el que suposa un creixement d'un 30% respecte al passat exercici.

Segons les dades detallades del pressupost, la inversió més important serà per a les obres d’urbanització de l’Horta del Valira, a les quals es destina 5 milions d’euros. Al mateix indret, s’invertirà una partida de 750.000 euros per a la construcció de 60 habitatges de protecció oficial i una altra de 222.000 per a la segona promoció pública de la zona, amb 54 pisos més.

La tercera inversió més important a l’Alt Urgell serà la concentració parcel.lària als termes municipals de Peramola i Bassella, amb un pressupost de 606.000 euros. També destaquen als comptes les noves obres de condicionament del tram de la carretera C-14 entre Oliana i Coll de Nargó (dels quilòmetres 89 a 101), amb una partida de 459.000 euros.

El director de serveis de política Territorial a l’Alt Pirineu i l’Aran, Jordi Mas Ortega, ha fet una valoració positiva dels pressupostos per l’any que ve i n’ha ressaltat el fet que “demostren la voluntat del govern de cedir més recursos a les administracions locals”. Segons ha especificat Mas, "les corporacions municipals rebran més diners del fons de cooperació municipal i del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya".

També l’alcalde de la Seu i diputat d’ERC, Jordi Ausàs, s’ha mostrat satisfet amb els pressupostos del 2008, “perquè responen a les inversions reals que necessita la ciutat”. Ausàs ha aclarit que més enllà dels projectes inclosos en partides d’assignació directa, la Generalitat també assumirà l’any que ve obres importants com l’adequació de l’església de la Immaculada en auditori o la construcció de l’Escola Oficial d’Idiomes, entre d’altres. Aquests treballs formen part de partides de crèdit o de prèstecs de l’Institut Català de Finances.