Els pressupostos participatius de la Seu reben un total de 129 propostes
Els projectes d'inversió els han fet arribar a l'Ajuntament de la Seu ciutadans a títol individual i entitats Tècnics municipals valoraran ara les proposicions, que cal que siguin viables
La ciutadania urgellenca ha fet arribar a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell un total de 129 propostes d'inversió al procés participatiu que es va obrir el passat 18 de febrer per decidir a què destinar 100.000 euros del pressupost municipal d'aquest any. Els projectes s’han presentat tant a títol individual com en representació d'entitats de la ciutat.
Un cop finalitzada la primera fase de la iniciativa, una comissió de tècnics municipals duu a terme la valoració tècnica i econòmica de les proposicions, en base al llistat facilitat per l’empresa assessora. Les propostes s'analitzaran sense que hi consti cap referència a qui les ha presentades.
La tinent d’alcalde de Participació Ciutadana, Anna Vives, ha volgut incidir en “la transparència i rigorositat del procés, que garanteix l’objectivitat en la selecció tècnica”. Vives també ha agraït la participació ciutadana i ha encoratjat tothom a prendre part en la votació de les propostes. “Es tracta d’accions que beneficien tota la ciutadania i, per tant, és bo opinar”, ha remarcat.
Selecció de propostes
Una vegada valorades les 129 propostes, les que s'hagin acceptat en base a l'acompliment dels criteris i la viabilitat tècnica i econòmica les podran consultar a finals de mes tant al web municipal com a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de la Seu.
La publicació permetrà que tothom tingui accés a la informació i pugui prioritzar els seus projectes en base a la seva urgència i necessitat.
Votació popular
Precisament, a partir del 30 de març i fins l'11 d'abril tindrà lloc la fase que permetrà als urgellencs i urgellenques, majors de 16 anys, triar les seves inversions prioritàries, a través de la votació popular. Cada veí podrà elegir un màxim de 5 propostes del llistat obtingut.
Les votacions es realitzaran mitjançant uns formularis que caldrà dipositar en les urnes disponibles a l’Ajuntament. Els votants caldrà que s’identifiquin amb el seu DNI per tal d’assegurar la rigorositat del procés.
Les propostes finals se seleccionaran en base a l’ordre de prioritat obtingut i als límits establerts. L'última setmana d’abril es realitzarà una sessió per fer públics els resultats obtinguts durant el procés.