Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els professionals de laboratoris clínics del Pirineu es reuneixen a la Seu

Els professionals de laboratoris clínics del Pirineu es reuneixen a la Seu

La jornada bianual ha presentat les novetats en temes com ara anàlisi d'orina, resistents als microbis i tiroides. La trobada fomenta la formació continuada i l'actualització de coneixements en la matèria
Jornada de Formació Continuada dels Laboratoris Clínics del Pirineu
20/10/2015 18:55

La Sala de la Immaculada de la Seu ha acollit aquest dimarts la 3a Jornada de Formació Continuada dels Laboratoris Clínics del Pirineu. La sessió bianual ha estat organitzada enguany per la Fundació Sant Hospital, juntament amb els hospitals comarcals de Cerdanya i del Pallars i el Sant Bernabé de Berga, i  ha comptat amb la participació de prop d'un centenar de professionals de les comarques de muntanya.

La inauguració ha anat a càrrec del gerent de les regions sanitàries de Lleida, Alt Pirineu i Aran, Josep Pifarré; l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, i el director gerent del Sant Hospital, Mateu Huguet. Tot seguit s'ha presentat les novetats de la Norma ISO 9001:2015.

Un dels ponents ha estat el cap de laboratori del centre mèdic urgellenc, Ferran Gómez, que ha parlat de les actualitzacions referents a l'anàlisi del sediment urinari. Com a portaveu de l'organització, Gómez s'ha mostrat molt satisfet de la participació a la jornada, que ha reunit professionals tant de l'Alt Urgell com d'Andorra, els Pallars, l'Aran, la Cerdanya i el Berguedà, a més a més de convidats vinguts de Manacor (Mallorca), Viladecans i Lleida. En aquest sentit, Ferran Gómez ha avançat que la Seu podria repetir com a organitzador de la propera jornada, d'aquí a dos anys anys, atès que és un punt equidistant per a la majoria d'assistents.

Pel que fa a les altres ponències, Anna Planes (Hospital Universitari Vall d'Hebron) ha parlat de l'estudi de la sensibilitat antimicrobiana i dels microorganismes multiresistents; Gonzalo Cao (Hospital Universitari Arnau de Vilanova) ha exposat les novetats sobre tiroides, un problema especialment present al Pirineu; i Jordi Serra (Hospital Comarcal del Pallars) ha analitzat el paper dels laboratoris en el diagnòstic de les hepatitis víriques. La cloenda ha estat a càrrec de Dolors Dot, presidenta de l'Associació Catalana de Ciències de Laboratori Clínic.

Mostrar formulari de contacte