Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els raiers de Nargó commemoraran l'any que ve el 75è aniversari de l'última baixada pel Segre

Els raiers de Nargó commemoraran l'any que ve el 75è aniversari de l'última baixada pel Segre

Centenars de persones han presenciat aquest dissabte la baixada de rais nargonina
Fotografia dels Raiers 2006
20/08/2007 13:43

La propera Baixada dels Raiers de Coll de Nargó, l’agost de l’any vinent, commemorarà el 75è aniversari de l’últim transport de fusta amb rais pel riu Segre. L’organització va avançar ahir aquesta notícia, després de fer un balanç molt positiu de l’edició d’enguany.

Amb aquest record per als raiers d’ofici, l’Associació de Raiers de la Ribera del Segre també es vol implicar tots els pobles que van viure aquesta activitat, des d’Oliana fins a Martinet. A més a més, s’organitzarà un taller de muntatge de rais, s’’elaborarà un documental i s’editarà un altre DVD.

Una altra de les novetats de l’any vinent serà que els actes principals es tornaran a fer en dissabte. Durant les darreres edicions la Baixada s’havia programat en diumenge, però el president de l’Associació Raiers de la Ribera del Segre, Vicenç Aubet, creu que “fer-ho un dia abans deixarà més marge als nargonins per guardar el material i superar inconvenients climàtics”. Cal recordar que enguany la cita es va haver d’ajornar per la pluja que va caure el dia 12 passat. Sobre aquest punt, Aubet indica que “fent-ho a la tarda sempre estem més exposats al risc de les tempestes d’estiu”.

Centenars de persones, entre veïns i visitants, van seguir la baixada d’enguany, amb sis persones a cadascun dels dos rais construïts. Els participants van superar el descens de cabal al riu, que tornava a estar en una situació menys òptima que una setmana enrera. La jornada es va cloure amb una botifarrada i el tradicional Cantarai, el karaoke dels raiers.

Per a més informació sobre els raiers de Coll de Nargó: www.raiersdecolldenargo.com

Mostrar formulari de contacte