Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els restaurants del Pirineu i el Prepirineu amb estrella Michelin mantenen la distinció

Els restaurants del Pirineu i el Prepirineu amb estrella Michelin mantenen la distinció

La prestigiosa guia reconeix novament Fogony de Sort, L'Estany Clar, Els Casals, La Fonda Xesc i Ca l'Enric. Les Cols d'Olot segueix entre els cinc únics establiments catalans que tenen dues estrelles

Els xefs de muntanya amb estrella Michelin, a Gastropirineus
Els xefs de muntanya amb estrella Michelin, a Gastropirineus
24/11/2016 14:10

Fins a set restaurants del Pirineu i el Prepirineu apareixen a la Guia Michelin 2017 amb almenys una estrella. Tots els establiments que van participar la setmana passada al nou congrés Gastropirineus, a la Seu, han aconseguit mantenir la distinció vigent. D'aquests destaca novament Les Cols d'Olot, de Fina Puigdevall, que es manté entre els cinc únics restaurants de Catalunya que ostenten dues estrelles Michelin.

Fogony, de Sort, dirigit per Zaraida Cotonat, serà un any més l'únic local de la regió de l'Alt Pirineu distingit amb una estrella. En aquesta categoria també hi apareixen cinc restaurants més de cuina de muntanya: al Berguedà, L'Estany Clar (Cercs), del xef Josep Xandri, i Els Casals (Sagàs), d'Oriol Rovira; al Ripollès, La Fonda Xesc (Gombrèn), de Francesc Rovira, i a la Garrotxa, Ca l'Enric (la Vall de Bianya), de Jordi Juncà. Tots ells van participar a Gastropirineus amb l'elaboració del denominat 'Sopar de les Estrelles' i amb una posterior taula rodona a la Sala de Sant Domènec. Precisament un altre dels convidats a aquest congrés, Nandu Jubany, també manté l'estrella pel seu restaurant Can Jubany (Calldetenes), reconeixement que ostenta des de 1998.

Nou reconeixement a la cuina catalana

Pel que fa a la màxima categoria, la Guia Michelin 2017 manté les tres estrelles a El Celler de Can Roca (Girona), de Joan Roca, considerat actualment el segon millor restaurant del món, i també al Sant Pau (Sant Pol de Mar), de Carme Ruscalleda, i al Quique Dacosta (Dénia). A ells s'hi afegeix enguany el Lasarte (Barcelona), de Martín Berasategi. És la primera vegada que la capital catalana tindrà un restaurant amb la màxima distinció de la guia.

En l'apartat de dues estrelles, a banda de Les Cols, s'hi mantenen l'Àbac (Barcelona), de Jordi Cruz; Miramar (Llançà), de Paco Pérez; Enoteca (Barcelona), també de Paco Pérez, i Moments (Barcelona), de Raül Balam. A més a més, s'hi incorporen dos restaurants del País Valencià (L'Escaleta, de Cocentaina i BonAmb, de Xàbia) i un de les Illes Balears (Zaranda, es Capdellà).

A tots ells s'hi sumen setanta establiments d'arreu dels Països Catalans distingits amb una estrella Michelin, dels quals 47 són de Catalunya i tres de Catalunya Nord. Unes xifres que confirmen l'actual reconeixement internacional de la cuina del país.

Mostrar formulari de contacte