Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els rols socials segueixen condicionant l'ús del temps en funció del gènere

Els rols socials segueixen condicionant l'ús del temps en funció del gènere

Tot i els avenços en conciliació, l’ICD creu que es mantenen les diferències en les tasques de la llar L’Assemblea Territorial de Dones posa en comú els problemes específics al Pirineu
Assemblea Territorial de Dones de l'Alt Pirineu
18/05/2010 12:06

Els rols socials tradicionals encara condicionen l’ús del temps que fan homes i dones. És una de les conclusions que s’ha presentat a l’Assemblea Territorial de Dones de l’Alt Pirineu, que s’ha celebrat aquest dilluns a la tarda al Centre Cívic El Passeig.

La cinquantena de participants van poder donar el seu testimoni personal sobre com administren el temps i amb quines mancances i dificultats es troben. La secretària de Polítiques Familiars de la Generalitat, Carme Porta, assegura que, tot i que hi ha hagut avenços en la conciliació, les dones segueixen dedicant més temps lliure a la cura de la llar i de les persones, mentre que els homes es dediquen més a activitats de participació i d’esport.

L’estudi que s’ha presentat no aporta gaires detalls sobre els trets diferencials del Pirineu en aquest àmbit. Tot i això, la delegada territorial de l’Institut Català de les Dones, Rosa Amorós, sí que en destaca un: la mobilitat. I és que l’ús del temps a les comarques de muntanya es veu sovint condicionat per les distàncies entre poblacions i per les mancances en vies de comunicació i transport públic.

La xerrada va comptar amb representants d’associacions de dones, entitats i institucions. L’acte d’ahir es complementa amb una exposició que es podrà veure aquests dies al Centre Cívic i en la qual es detalla amb dades l’estudi sobre l’ús del temps per part d’homes i dones.

Mostrar formulari de contacte