Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els sindicats de la Policia Nacional s'han manifestat a la frontera del riu Runer

Els sindicats de la Policia Nacional s'han manifestat a la frontera del riu Runer

La vaga de zel provoca novament cues per entrar i sortir d'Andorra El govern del Principat ha presentat una queixa formal davant d’Espanya pels perjudicis que causa la mobilització
16/07/2008 12:08

La vaga de zel del cos de la Policia Nacional a la frontera hispanoandorrana s’ha reforçat avui amb la concentració d’una vintena de policies dels sindicats que organitzen la protesta. Els agents reclamen una millora de les condicions laborals i econòmiques, sota el lema “La Policia: en defensa de l’Estat i la Seguretat Pública” i amb consignes com “Som policies de primera, amb mitjans de segona i sous de tercera”.

La principal petició que plantegen els convocants, que portaven pancartes i megàfons, és un augment de sou que els iguali el salari al de les policies locals i autonòmiques, amb els quals la diferència arriba a ser de 18.700 euros anuals. Segons ha explicat el secretari regional a Catalunya de la Unió Federal de Policia, Joaquín Tarazona, “la policia nacional s’encarrega d’una bona part dels assumptes relacionats amb la seguretat ciudadana i no se’ls reconeix”. Tarazona comenta que més enllà de l’àmbit econòmic, es reivindica la creació de l’Estatut del Policia i una jornada laboral que permeti la conciliaciació familiar i laboral.

Els sindicats del Cos Nacional de Policia continuen avui la vaga de zel que hi ha convocada pels dimecres i dijous d’aquest mes de juliol i que afecta especialment els controls fronterers. Al pas del riu Runer, al límit amb Andorra, els agents fan un seguiment estricte del reglament i prenen les dades de tots els conductors que passen per la frontera. Això està provocant un increment de les cues per entrar o sortir del Principat. Les retencions han arribat als tres quilòmetres. Fonts dels sindicats han comentat que, en principi, les mobilitzacions se suavitzaran el mes d’agost per no perjudicar el turisme, però que “podrien intensificar-se el mes de setembre”.

En relació a les retencions que s’han repetit durant tot el mes al pas fronterer, el govern d'Andorra ha presentat una queixa formal davant d'Espanya pels perjudicis que causa al Principat la vaga de zel que fan els agents del Cos Nacional de Policia (CNP). L'executiu del Principat s'ha dirigit mitjançant una nota a l'Ambaixada d'Espanya a Andorra per expressar-li la seva queixa per les importants cues de trànsit que afecten treballadors i turistes.

Els sindicats asseguren que duen a terme la mobilització “per manca de diàleg amb el Ministeri d’Interior espanyol” i “per fer valdre les seves reivindicacions bàsiques”. Els manifestants han repartit paperets disculpant-se per les molèsties que estan ocasionant.

  • Policia Nacional - Manifestació riu Runer
  • Cues a Andorra

Mostrar formulari de contacte