Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els síndics generals d'Andorra es reuneixen amb Joan-Enric Vives al Palau Episcopal

Els síndics generals d'Andorra es reuneixen amb Joan-Enric Vives al Palau Episcopal

Carles Ensenyat i Sandra Codina han conversat amb l'arquebisbe i copríncep sobre els reptes polítics immediats del Consell General, com ara el debat d'Orientació Política del Govern que es durà a terme la setmana entrant

Carles Ensenyat, Joan-Enric Vives i Sandra Codina, avui al Palau Episcopal de la Seu d'Urgell (Foto: Consell General d'Andorra)
Carles Ensenyat, Joan-Enric Vives i Sandra Codina, avui al Palau Episcopal de la Seu d'Urgell (Foto: Consell General d'Andorra)
05/06/2024 20:35

El síndic del Consell General d'Andorra, Carles Ensenyat, i la subsíndica general, Sandra Codina, s’han reunit aquest dimecres amb el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, per fer balanç del primer any de legislatura. A la reunió, que s'ha celebrat al Palau Episcopal de la Seu d'Urgell, també hi ha assistit Eduard Ibáñez, representant personal de l'arquebisbe d'Urgell i cap d'Estat.

La trobada ha servit per fer un repàs a l’activitat parlamentària al llarg dels darrers dotze mesos i, també, per tractar l’actualitat i els reptes polítics més immediats per al Principat d’Andorra. Els síndics generals també han traslladat a Vives l’agenda acordada pel Consell General per als pròxims mesos. Entre aquestes noves cites n'han destacat la celebració del Debat sobre l’Orientació Política del Govern que se celebrarà la setmana entrant, del 12 al 14 de juny.

 

La instal·lació fotovoltaica del Consell, a ple rendiment

També pel que fa a l'actualitat del Consell General, aquest dimecres mateix la institució andorrana ha donat a conèixer que les noves plaques fotovoltaiques que s'han instal·lat a l'edifici parlamentari ja funcionen a ple rendiment. Un mes després de la seva posada en funcionament ja es tenen les primeres estadístiques de producció d’electricitat. En concret, al llarg dels darrers 30 dies s’ha produït una mitjana diària de més de 400 kWh, essent aquest dimecres 5 de juny, el dia de major producció amb més de 600 kWh, consum diari equivalent al de 70 llars. 

La nova instal·lació solar del Consell General suposa un augment de la superfície de panells, que ha passat dels 131 m² als 470 m² entre el nou edifici del parlament i l’edifici de serveis situat a la plaça del Consell General. A més a més, els nous panells solars són el doble d’eficients que els anteriors, cosa que ha permès disparar la producció d’energia elèctrica.

La generació elèctrica amb les noves plaques solars evitarà l’emissió de 30 tones de CO₂ anuals i suposa al voltant del 15% del consum elèctric del Consell General. Els esforços per reduir les emissions d’efecte hivernacle també afectaran els sistemes de climatització. En aquest sentit, els treballs de connexió a la xarxa de calor de FEDA Ecoterm encaren la seva fase final i estaran enllestits al començament de la tardor, just abans de la posada en marxa dels serveis de calefacció.

 

Mostrar formulari de contacte