Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els projectes del segon Matchfunding Arrela’t Alt Pirineu i Aran aconsegueixen amb escreix l'objectiu de finançament

Els projectes del segon Matchfunding Arrela’t Alt Pirineu i Aran aconsegueixen amb escreix l'objectiu de finançament

Després que en conjunt han recaptat més de 100.000 euros, ara començarà la fase d'implantació. A l'Alt Urgell, l'escollit és 'Cultivar miceli per conrear futur', de Bolets Peratxa
Projectes seleccionats a la segona edició del Matchfunding Arrela't a l'Alt Pirineu i Aran
10/01/2023 14:10

Els sis projectes seleccionats a la segona edició del Matchfunding Arrela’t a l’Alt Pirineu i Aran han aconseguit el finançament mínim i, per tant, es podran consolidar les iniciatives presentades. Els projectes seleccionats, un per cada comarca de l’Alt Pirineu i Aran, han sumat un total de 102.484 €, dels quals 78.484 han sigut aportats per la ciutadania i 24.000 € per les administracions. Això supera de llarg el finançament aconseguit a la primera edició del Matchfunding Arrela’t, que es va dur a terme el 2020, amb una xifra de 73.439 €.

Aquest fet demostra la consolidació de la iniciativa i el valor que poden aportar fórmules de finançament alternatives com el Matchfunding on fins a 818 cofinançadors aposten per invertir amb iniciatives d’economia social amb retorn al territori de l’Alt Pirineu i Aran. A més, en aquest cas, les institucions complementen la col·laboració que fa la ciutadania aportant un euro per a cada euro recaptat fins un màxim de 24.000 €.

Un cop acabada la fase de recaptació de fons, s’inicia ara la fase d’implementació del projecte per part de les seves promotores, que tenen un any per a fer realitat el seu projecte. A més, ara les persones que han participat en el seu cofinançament començaran a rebre les recompenses proposades per cada iniciativa.

Els fons recollits per cada projecte són: 

  • Bolets Peratxa. Cultivar miceli per conrear futur a la comarca de l’Alt Urgell ha aconseguit € 11.091. Això li permetrà produir bolets ecològics i  crear llocs de feina per a persones sordes usuàries de la llengua de signes catalana.
  • Espai d’encontre comunitari Copsant al Pallars Sobirà ha aconseguit  18.461 €. Amb aquest import volen rehabilitar el paller de la cooperativa per promoure l'accés a la terra i les activitats ambientals i culturals al Pallars.
  • Huma Slow Broths a l’Alta Ribagorça ha aconseguit 10.382 €. El seu projecte elabora artesanalment caldos funcionals amb ingredients del Pirineu. Aposten pel residu 0 i conserven un paisatge singular.
  • El refugi de la Feixa a la Cerdanya ha aconseguit 11.338 €. Aquesta iniciativa busca realitzar accions per minimitzar l’impacte humà com la construcció d’un vàter en sec ecològic i altres millores en les instal·lacions.
  • Geobike Lo Podall al Pallars Jussà  ha aconseguit 20.986 €. Aquesta proposta ha aconseguit arribar a l’import òptim i amb això volen consolidar la zona del Pallars Jussà com a referència per a la pràctica de la BTT.
  • Husta Skis a la Val d’Aran ha aconseguit 30.226 €. Aquests emprenedors dissenyen i fabriquen esquís fets a mida d’una manera més sostenible.

La iniciativa la promouen els Consells Comarcals de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i el Conselh Generau d’Aran, les Oficines Joves, els serveis de promoció econòmica i treball d’aquestes comarques, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran i el projecte Odisseu, amb el suport de la Diputació de Lleida, la Diputació de Girona, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), la DG de Joventut, el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya i el Consorci Leader Pirineu Occidental amb col·laboració amb del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

Mostrar formulari de contacte