Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els Special Olympics fan una crida a sumar voluntaris per a l'edició 2018 a la Seu i Andorra la Vella

Els Special Olympics fan una crida a sumar voluntaris per a l'edició 2018 a la Seu i Andorra la Vella

Núria Vilarrubla, designada com a voluntària número 1, ha animat a apuntar-se per col·laborar en l'esdeveniment. Els propers dies 21 i 22 d'octubre ja se celebrarà el Territori Special per preparar la cita de l'any vinent

Presentació de Territori Special
Presentació de Territori Special
11/10/2017 12:50

Special Olympics Catalunya ha fet una crida a la Seu d'Urgell per sumar voluntaris de cara a l'organització dels Jocs Special Olympics 2018. Els qui hi vulguin col·laborar tenen una primera oportunitat d'entrar-hi en contacte la setmana vinent, ja que el 21 i 22 d'octubre la capital alturgellenca i Andorra la Vella acolliran Territori Special, un esdeveniment que servirà de preparació per a la cita de l'any vinent.

L'activitat s'ha presentat aquest dimarts a la Sala de Sant Domènec, en un acte que va comptar amb la intervenció entre d'altres de Núria Vilarrubla, que ha estat designada com a voluntària número 1 dels Special Olympics 2018. La palista internacional urgellenca ha explicat que l'esport li dóna "grans lliçons cada dia", com ara "que les dificultats són una part indispensable de la vida" i que quan s'està a la corda fluixa es pot aprendre més d'un mateix. Vilarrubla creu que aquesta competició "serà una gran opció per compartir els valors de l'esport i emocionar-nos amb les lliçons que donen els esportistes que hi prendran part".

La tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones de l'Ajuntament de la Seu, Anna Vives, ha assegurat que "l'organització d'uns Special és una de les millors coses que pot organitzar un municipi", d'acord amb les valoracions que han recollit d'altres ciutats que ja els han organitzat anteriorment". Vives remarca que seran "proves esportives del màxim nivell, però amb un valor afegit impossible de mesurar i amb un alt valor social i d'integració". Per això, ha animat els urgellencs i urgellenques a "fer poble" i col·laborar en l'activitat.

Sergi Grimau, president d’Special Olympics Catalunya, també s'ha referit als valors de l'esport com una manera ideal de facilitar la integració social de persones amb discapacitat intel·lectual. Grimau també ha animat a sumar voluntaris perquè, assegura, la compensació que ofereix l'esdeveniment és molt superior a l'esforç i hi ha voluntaris d'anteriors edicions en d'altres ciutats que actualment repeteixen com a col·laboradors.

Àlex Angosto, gerent de la Federació ACELL, ha detallat que Territori Special portarà a la Seu i Andorra la Vella més de 500 esportistes, juntament amb els tècnics, acompanyants i familiars. A banda del Centre Claror de la Seu, s'hi espera la presència d'entitats d'arreu de Catalunya i d'Espanya, com també d'Andorra i Mònaco. Per al 2018, tot i que els jocs són bàsicament d'àmbit català, s'hi espera la representació de més d'una vintena de països.

Competicions i exhibicions esportives

El Territori Special, que organitzaran conjuntament a la Seu d’Urgell i Andorra la Vella el 21 i 22 d’octubre, concentra en un cap de setmana diferents campionats de Catalunya per a persones amb discapacitat intel·lectual i altres activitats paral·leles, com ara exhibicions esportives o el programa Young Athletes, destinat als petits esportistes dels Special Olympics. La intenció de l'esdeveniment és "reunir el màxim nombre d’esportistes amb discapacitat intel·lectual i ser el moviment de referència de l’esport adaptat".

Territori Special és una competició d’àmbit nacional però amb projecció internacional. La proposta compta amb la presència d’esportistes catalans, de comunitats autònomes i també de països estrangers. En aquesta edició, tret de sortida per als Jocs Special Olympics de 2018, es faran campionats de cinc modalitats esportives diferents. A la Seu d’Urgell hi tindran lloc les proves de petanca, bàdminton i ciclisme, mentre que Andorra la Vella acollirà les proves d’atletisme i futbol sala.

En total, el Territori Special aplegarà prop de 600 esportistes, gairebé un centenar de tècnics i personal d’organització. Caldrà la participació d’uns 160 voluntaris que donaran suport als tècnics, duran a terme tasques d’administració, acompanyament d’esportistes, fotografia, premsa, control d’accessos i d’altres funcions.

El calendari de les competicions esportives es concentrarà entre dissabte a la tarda i diumenge al matí. Les proves es concentraran a la zona esportiva de la Seu d’Urgell. El bàdminton es farà al Poliesportiu Municipal, la petanca a l’espai de terra del pàrquing del doctor Peiró i el ciclisme en un circuit urbà que passarà, majoritàriament, pel camí Ral i el camí de Circumval·lació.

Diumenge al migdia està prevista la cerimònia de cloenda al Palau d’Esports, en un acte en el qual hi seran presents tots els atletes, també els que hauran competit a Andorra.

Jocs Special Olympics

Els Jocs Special Olympics, que s’organitzen conjuntament amb el comú d’Andorra la Vella, són la manifestació esportiva més rellevant en l’àmbit de les persones amb discapacitat intel·lectual, ja que congrega prop de 1.500 esportistes i 400 entrenadors vinguts de Catalunya, altres comunitats autònomes i d'una vintena de països d’arreu del món. L'esdeveniment mourà més de 60 persones en l’organització i prop de 600 voluntaris.

L’edició de 2018, la primera que es fa amb una organització conjunta entre dos països i en l’àmbit territorial del Pirineu, inclourà tretze modalitats esportives entre el 4 i el 7 d’octubre, i suposarà un nou repte organitzatiu per a totes dues ciutats, acostumades a acollir esdeveniments esportius de primer ordre.

Mostrar formulari de contacte