Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els Special Olympics i la Fundació Leo Messi, units en el programa Young Athletes

Els Special Olympics i la Fundació Leo Messi, units en el programa Young Athletes

Aquest divendres s’ha posat en marxa a la Seu el projecte com a nova disciplina esportiva. L'objectiu és introduir en el món de l'esport nens i nenes de 2 a 7 anys amb discapacitat intel·lectual
Participants en el Young Athletes (Foto: Isma Monfort)
05/10/2018 23:25

Amb l’inici de l’onzena edició dels Jocs Special Olympics 2018 s’ha posat en marxa aquest divendres a la Seu d'Urgell el programa Young Athletes (YAP) com a disciplina esportiva, una de les apostes més importants d’aquest esdeveniment esportiu.

El YAP és un programa elaborat conjuntament amb la Fundació Leo Messi que, a través de jocs, cançons i altres activitats, introdueix al món esportiu els nens i nenes de 2 a 7 anys amb discapacitat intel·lectual. L’objectiu de la iniciativa és, a banda de treballar l’equilibri, la flexibilitat, la força i la coordinació, que els més petits puguin fer esport i millorin la capacitat de relacionar-se amb el seu entorn.

Com a qualsevol altra modalitat, al final de la jornada el president d’Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau; l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i el vicepresident de la Federació Acell, Toni Garrich, han lliurat la primera medalla dels Jocs Special a aquests infants. Segons ha indicat Grimau, "el YAP representa l’essència dels Special Olympics i, sobretot, és la llavor dels futurs esportistes, així com un acompanyament als centres d’educació i a les pròpies famílies a través dels valors de l’esport”. 

Esport per als més petits

L’origen del YAP prové de les demandes de pares dels Estats Units, on el moviment Special Olympics està molt consolidat, els quals trobaven a faltar un programa per a nens més petits amb discapacitat intel·lectual que els pogués servir per iniciar-se en l’esport i en els Special Olympics. El 2005 es va posar en pràctica un seguit de proves pilot amb escoles d’arreu del món. Arran de l’èxit assolit, el programa es va implementar progressivament en aquells països on els Special Olympics tenen presència, fins arribar finalment a Catalunya l’any 2013.

Des de fa 5 anys, Special Olympics Catalunya ha impulsat el YAP durant el curs escolar en els centres d’educació especial. La presència del programa en aquesta edició és seguir potenciant el projecte i augmentar el nombre de centres escolars que puguin unir-s’hi.

Mostrar formulari de contacte