Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els transportistes de l'Alt Urgell demanen que se'ls mantingui la gratuïtat del túnel del Cadí

Els transportistes de l'Alt Urgell demanen que se'ls mantingui la gratuïtat del túnel del Cadí

Un nou decret exclou de la bonificació les furgonetes i els camions de doble roda El col.lectiu denuncia que aquesta mesura els suposa més despesa en combustible i pèrdua de competitivitat
Túnel del Cadí
01/02/2012 12:32

Transportistes de l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà han creat una plataforma per exigir al Govern que els mantingui la gratuïtat del peatge del túnel del Cadí. Aquest col.lectiu, tot i que fins ara havia estat exempt del pagament, torna a abonar el cost dels trajectes des del passat 1 de gener, quan va entrar en vigor un nou sistema que limita les bonificacions.

Actualment només es poden acollir a la gratuïtat els turismes, de manera que les furgonetes i els camions de doble roda han de pagar 32,7 euros per cada viatge. Segons ha explicat un dels promotors de la plataforma, Francesc Canillo, "això ens suposa un gran problema de temps i de despesa en combustible, a més d'una gran pèrdua de competitivitat".

La plataforma, que es va crear fa només una setmana, ja compta amb una cinquantena d'adhesions d'autònoms de transports de mercaderies. També han començat una recollida de firmes que entregaran pròximament al Govern i a la concessionària del túnel del Cadí, amb la qual tenen previst reunir-se.

En relació amb el canvi de condicions per a la gratuïtat al túnel, l'Associació d'Empresaris de l'Alt Urgell (AEAU) ha donat suport a les reivindicacions dels transportistes i ha recordat que les comunicacions són "bàsiques per al desenvolupament del territori". El president de l'entitat, Jordi Grau, ha lamentat que aquesta situació torni a ser "un perjudici per als empresaris de la zona en comparació amb la resta de Catalunya".

Per la seva banda, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha explicat que s'està treballant "per buscar una solució".