Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els treballadors d'Espot Esquí i Port Ainé convoquen vaga per les festes de Nadal

Els treballadors d'Espot Esquí i Port Ainé convoquen vaga per les festes de Nadal

El comitè d'empresa reclama que se'ls equipari les condicions laborals a les de les altres estacions del Grup FGC

16/12/2014 13:50

El comitè d'empresa de les estacions d'esquí d'Espot i Port Ainé ha convocat dotze dies de vaga per les festes de Nadal, entre el 26 de desembre i 6 de gener. Segons ha informat l'ACN, els treballadors d'ambdues estacions reclamen tenir les mateixes condicions laborals i salarials que els altres complexos gestionats per Ferrocarrils de la Generalitat.

Els empleats exigeixen que se'ls inclogui en l'àmbit funcional d'aplicació del conveni de turisme i muntanya del grup FGC, actualment en negociació. El comitè assegura que els treballadors d'Espot i Port Ainé se senten "maltractats" respecte a "companys que treballen a poc menys de 100 quilòmetres", en referència a les altres estacions del grup, com són La Molina, Vall de Núria i Vallter 2.000. L'empresa pública també gestiona el Tren del Ciment, el Tren dels Llacs i el Cremallera de Montserrat.

El comitè d'empresa d'Skipallars reconeix que la situació actual prové del fet que la temporada 2011-2012 Ferrocarrils va assumir la gestió mitjançant la subrogació dels contractes que ja existien amb la societat privada Gran Pallars. Tot i això, els empleats denuncien un "greuge comparatiu" pel fet que realitzen "la mateixa feina, per a la mateixa empresa i al mateix país" però "les condicions de treball i remuneració salarial no són les mateixes" que a les altres estacions del grup.

Mostrar formulari de contacte