Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els usuaris dels Parcs Naturals hauran de pagar per fer ús d'alguns serveis

Els usuaris dels Parcs Naturals hauran de pagar per fer ús d'alguns serveis

Josep Maria Pelegrí afirma que els ingressos revertiran directament en el manteniment dels espais protegits El Departament de Medi Ambient preveu ampliar el carnet de boletaire seguint el model provat a Poblet
Parc Natural de l'Alt Pirineu
12/08/2013 09:36

Els usuaris dels Parcs Naturals de Catalunya hauran de pagar per utilitzar determinats serveis. El Govern preveu aplicar-ho, per exemple, en l'aparcament o altres usos que suposin un "plus" de personal o de feina.

Així ho ha explicat el conseller d'Agricultura i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí en una entrevista a l'ACN. Pelegrí ha afegit que en un moment en què l'administració pública té menys diners "cal ser capaços de tenir ingressos addicionals" que revertiran "directament" sobre els parcs. El departament està valorant en quins serveis es podria aplicar, la fórmula i si se'n podrien crear de nous. Paral·lelament, també preveu ampliar el carnet de boletaire de Poblet a altres zones del país.

Segons Pelegrí, la Generalitat no pot afrontar el manteniment dels parcs i, per això, reconeix que cal un "canvi de mentalitat" del ciutadà, del Govern i dels propis parcs. "Una cosa que és de tots, tots hem d'ajudar a conservar-la", ha afirmat.

No a tots els parcs es farà pagar pel mateix servei

El Departament de Medi Ambient encara no té el paquet de serveis pels quals es farà pagar perquè encara "s'està valorant" en quins s'aplicarà, a través de quina fórmula i si se'n poden impulsar de nous. Pelegrí, però, avança que "no a tots els parcs es farà pagar per tot, sinó que s'ha de valorar per quins serveis es farà pagar en funció del parc". "És molt variable", ha precisat.

Tot i que no hi ha terminis per iniciar-ho, "en la mesura que es pugui, s'intentarà posar en règim aquest procés" que, el conseller, titlla "de corresponsabiltiat ciutadana".


Estendre el carnet de boletaire

D'altra banda, Josep Maria Pelegrí ha confirmat la intenció d'estendre la llicència de recol·lecció de bolets a tot Catalunya. El Paratge Natural d'Interès Nacional de Poblet va ser l'escenari, l'any passat, d'un pla pilot únic a Catalunya.

Els boletaires pagaven 10 euros per obtenir el popularment conegut com a 'carnet de boletaire', una autorització per accedir en aquest entorn i caçar bolets.

Mostrar formulari de contacte