Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els veïns de la Seu poden opinar sobre el model de paisatge que volen

Els veïns de la Seu poden opinar sobre el model de paisatge que volen

S'ha obert un procés de participació per a tot el Pirineu que inclou una sessió informativa a la capital urgellenca aquest divendres, 29 de juny.

Logotip de l'Observatori del Paisatge
Logotip de l'Observatori del Paisatge
27/06/2007 12:50

La Direcció General de Participació Ciutadana, del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat i l'Observatori del Paisatge, ha iniciat un procés de participació ciutadana a l'Alt Pirineu i Aran amb l'objectiu que els veïns de la zona opinin sobre el model de paisatge que volen. El procés participatiu servirà per definir el Catàleg de paisatge de l'Alt Pirineu i Aran, un document que ha de servir per protegir, gestionar i ordenar el paisatge de la zona.

Els veïns pirinencs podran opinar sobre el catàleg a través de dues vies de participació. Una d'elles és la pàgina web de l'Observatori del Paisatge, www.catpaisatge.net, i l'altra sessions informatives que se celebraran a Talarn (27/06 a les 18h a la Delegació del Govern); Vielha (28/06 a les 19h al Conselh Generau d'Aran) i a la Seu d'Urgell, aquest divendres, dia 29, a les vuit del vespre a l'Ajuntament urgellenc.

Per assistir a la sessió informativa, cal trucar al telèfon 93 552 60 63 o bé enviar un correu electrònic a dgparticipacio.ri@gencat.net

A banda, en una primera fase del procés participatiu, s'han realitzat entrevistes a una cinquantena de representants d'administracions públiques i d'entitats socials, culturals i econòmiques relacionades amb l'ordenació del paisatge i a ciutadans que a títol individual han fet propostes en relació al paisatge de l'Alt Pirineu i l'Aran. Ara, el procés s'obre a tots els veïns de la zona.

Per encàrrec del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, l'Observatori del Paisatge de Catalunya està elaborant els catàlegs de paisatge de les set demarcacions territorials catalanes. Els de les Terres de Lleida i Camp de Tarragona estan pendents d'aprovació, el de Comarques Centrals encara no s'ha iniciat i la resta estan en elaboració. El pròxim procés de participació per redactar el catàleg de paisatge es desenvoluparà a Girona a partir del mes de juliol.

CATÀLEGS DE PAISATGE

El catàleg de paisatge és un instrument nou per a la introducció d'objectius paisatgístics en el planejament territorial a Catalunya i en les polítiques sectorials. Són documents que ens permeten conèixer com és el nostre paisatge i quins valors té, com evoluciona en funció de les actuals dinàmiques econòmiques, socials i ambientals i, finalment, defineixen quin tipus de paisatge volem i com podem assolir-lo.

Els catàlegs hauran d'orientar la integració del paisatge en els instruments d'ordenació territorial a Catalunya a diferents escales: els plans territorials parcials, el planejament urbanístic, els plans directors territorials i els urbanístics. Els mateixos plans territorials i plans directors determinaran si les directrius del paisatge recollides en el catàleg són d'aplicació directa, si 'incorporen obligatòriament en els planejament urbanístic o bé si es consideren recomanacions.

Mostrar formulari de contacte