Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els veïns d'Olp preparen una obra de teatre per dignificar la figura del darrer comte del Pallars

Els veïns d'Olp preparen una obra de teatre per dignificar la figura del darrer comte del Pallars

07/08/2009 18:40

L'Associació de veïns d'Olp, al Pallars Sobirà, prepara una representació teatral amb l'objectiu de dignificar la figura del darrer comte del Pallars, Hug Roger III. El responsable de la direcció de l'obra i encarregat del guió és el lleidatà Marcel·lí Borrell.

L'espectacle teatral parteix dels fets històrics de la figura d’Hug Roger III i del setge d'Olp, en la guerra del Pallars, amb l'anecdotari dels fets i costums de l'època: com vivien, què menjaven, com passaven el temps de lleure la gent d'Olp d'aquells temps o com es defensaven. L'Associació de veïns pretén també amb aquesta obra recuperar la memòria històrica i cultivar les arts escèniques.

Segons indica l'ACN, la peça teatral, que porta per nom 'Olp, somni d'una nit d'agost', s'estrenarà el proper dia 15 a la Plaça d'Olp, municipi de Sort. Es tracta de la continuació de l'espectacle 'Olp, via fora, 2008'. Abans de començar l'espectacle es donarà la paraula al pregoner, Joan Busqueta, director de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, que proclamarà una glossa de cara a la nova escenificació. Els actors i les actrius treballen voluntàriament i han estat seleccionats en un càsting, als quals no se'ls ha requerit cap formació específica en dramatúrgia. Compten enguany també amb la participació d'un grup de música tradicional d'acordió diatònic.

Els organitzadors de l'obra de teatre diuen que la representació 'Olp, somni d'una nit d'agost'  "vol ser el centre neuràlgic, fruit d'una iniciativa veïnal, d'unes activitats que pretenen revitalitzar la cultura en uns espais geogràfics allunyats de la ciutat, i que per circumstàncies socioeconòmiques no hi han tingut accés". I afegeixen que és "un intent minúscul de treballar per l'equilibri cultural territorial".

Previ a la representació hi haurà un tastet gastronòmic integrat dins l'obra, i que permetrà al públic la degustació de productes típiques de la zona com la Bruneta dels Pirineus o el formatge del Tros de Sort.

Mostrar formulari de contacte