Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els veïns de la plaça Joan Sansa demanen que s'avanci en l'execució urbanística

Els veïns de la plaça Joan Sansa demanen que s'avanci en l'execució urbanística

L'associació dóna ple suport al projecte de l'equip tècnic municipal i vol que es tiri endavant com més aviat millor. El col·lectiu es mostra en contra d'encetar un nou concurs d'idees i reclama que no es faci un ús polític de l'obra
Plaça Joan Sansa
12/11/2015 18:55

L'associació de Veïns de la Plaça Joan Sansa ha emès un comunicat en el qual expressa el suport a que l'Ajuntament de la Seu avanci en l'execució del projecte d'urbanització de l'entorn. En el text, el col·lectiu s'ha mostrat en contra que s'iniciï un nou concurs d'idees o bé un procés participatiu, en considerar que prèviament ja hi ha hagut temps suficient per madurar el projecte.

Des del grup veïnal recorden que "el procés de selecció del projecte de la plaça es va fer en el seu moment tenint en compte 14 propostes, en un concurs d'idees, durant l'equip de govern del 2002", i es mostren "d'acord en haver aprofitat el concurs, per no crear més despesa a l'Ajuntament". En aquest sentit, detallen que aquest mes passat els residents a la plaça van tornar a discutir el projecte actual en sessió informativa i que "allí va quedar molt clar que el fet que el disseny no contempli 'la unitat' de la plaça i que hi hagi 'quatre espais independents' és un tema de cost", i que, hi afegeixen, "incloure la participació d'arquitectes externs, en els que el partit Compromís x La Seu està interessat, faria disparar la despesa, cosa que òbviament repercutiria en la butxaca de tots els ciutadans de la Seu".

Sobre aquest punt, l'associació rebutja la idea que el procés s'hagi fet massa ràpid i responen que "20 anys, per nosaltres, és un període de temps llarg". Alhora, apunten que "el projecte s'ha anat concretant en especial des del 2012, ja fa tres anys". Per això, conclouen que "el temps que ha passat i les reunions mantingudes entre veïns i consistori han estat suficients per considerar que el procés és correcte".

En la carta, els veïns de la plaça Joan Sansa valoren positivament la feina feta per l'equip tècnic municipal implicat en el projecte "pel seu treball i receptivitat a l'hora de posar en marxa la plaça", la qual, subratllen, volen "gaudir ja, no només nosaltres, sinó tots els ciutadans de La Seu". També han agraït "les aportacions i idees constructives, envers el projecte existent, que han fet els grups d'ERC i de la CUP". Tanmateix, els veïns asseguren que han estat comprensius amb l'ajornament de les obres per la crisi i pel pagament del cas Gallinaire, però que ara estan "cansats i al límit de la paciència" pel que fa al retard, per la qual cosa reclamen als grups municipals que no ajornin més l'execució. En aquest punt, demanen "al grup Compromís x La Seu que tingui una actitud constructiva en comptes de posar entrebancs", ja que el col·lectiu creu que "la voluntat de paralitzar l'obra i buscar alternatives externes només fa que encarir el projecte i acabar amb la nostra dilatada paciència".

La carta acaba subratllant que els veïns volen "que no s'utilitzi políticament la plaça, per respecte i consideració als que hi vivim".

Mostrar formulari de contacte