Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els veïns i comerciants del carrer dels Canonges demanen que es resolguin els "problemes cíclics" del vial

Els veïns i comerciants del carrer dels Canonges demanen que es resolguin els "problemes cíclics" del vial

El col·lectiu ha exposat al ple municipal les demandes pel que fa a neteja viària, convivència, seguretat i activitat econòmica. L'Ajuntament es compromet a escoltar les peticions i cercar-hi solucions
Carrer dels Canonges
11/07/2018 18:30

Els veïns i comerciants del carrer dels Canonges han demanat a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell solucions "urgents" per tal de resoldre els "problemes cíclics" amb què es troben pel que fa a neteja, convivència, seguretat i activitat econòmica. El col·lectiu ha donat a conèixer aquesta preocupació aquest dilluns al ple municipal, en el torn d'intervenció del públic.

Entre d'altres aspectes, els veïns han exposat que en aquest vial del centre històric hi ha queixes pel que fa al sistema de neteja viària. Concretament, pel fet que consisteix a netejar els vorals i al dia següent passar la màquina, cosa que fa "que el primer dia del procés els veïns convisquin amb la brutícia". Per això, demanen que s'implanti un sistema de neteja periòdic i més eficient. En la mateixa línia, lamenten l'incivisme d'alguns propietaris de gossos, que fa que hi hagi força presència d'orins i defecacions dels cans al carrer.

En l'àmbit de convivència, els residents es queixen de les molèsties que genera una finca concreta del carrer i de les activitats que hi permet una propietària que, asseguren, "no té cap respecte per la resta de veïns i ha portat a una situació d'inseguretat i insalubritat" en aquesta zona.

Els veïns creuen que tot plegat també dificulta el desenvolupament d'activitat comercial al carrer dels Canonges. Per això, demanen a l'Ajuntament que hi intervingui abans no hi hagi un incident greu i que "es passi dels gestos de suport a accions clares i concretes", que consideren que "no passen per incrementar recursos, sinó per aplicar els que ja existeixen".  Si no se solucionen aquestes qüestions, han expressat la voluntat de seguir assistint als plenaris per donar-les a conèixer als regidors.

Després del ple, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, es va reunir amb els veïns i es va comprometre a buscar solucions, tant per la via oficial com a través del diàleg amb el col·lectiu. Tot i això, Batalla ha defensat que l'Ajuntament vetlla sempre per solucionar possibles conflictes que sorgeixin al centre històric i que "seria injust dir que no s'hi fa res". En aquest sentit, el batlle urgellenc ha recordat que anteriorment els procediments legals ja han permès tancar un bloc de pisos sencer del carrer dels Canonges. Una mesura que es va prendre com a resposta a les queixes que generava per part dels veïns per les activitats que s'hi duien a terme.

De la seva part, el grup municipal de Compromís X La Seu també s'ha posat a disposició dels veïns per tal d'escoltar les seves reclamacions i intentar cercar-hi solucions, segons ha expressat el portaveu de la formació, Joan Barrera.

Mostrar formulari de contacte