Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els vols regulars des de l'Aeroport Andorra-La Seu d'Urgell començaran aquest mateix hivern

Els vols regulars des de l'Aeroport Andorra-La Seu d'Urgell començaran aquest mateix hivern

Els primers viatges enllaçaran amb Madrid i després s'hi afegiran altres destinacions estratègiques, com París i Lisboa. El vicepresident del Govern català, Jordi Puigneró, s'ha reunit amb el ministre de Presidència del Principat, Jordi Gallardo
Reunió entre el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, i el ministre de la Presidència d'Andorra, Jordi Gallardo (Foto: Govern d'Andorra)
23/09/2021 14:20

Els vols regulars des de l'Aeroport Andorra-La Seu d'Urgell començaran aquest mateix hivern després que el govern andorrà els adjudiqui durant el proper mes d'octubre. Així s'ha concretat aquest dijous després de la trobada entre el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró i el ministre de Presidència d'Andorra, Jordi Gallardo. Els primers viatges seran a Madrid i després seguiran altres destinacions estratègiques, com París i Lisboa.

El govern andorrà preveu una aportació econòmica en cas que sigui necessari garantir la viabilitat econòmica d'aquestes operacions cobrint possibles dèficits operatius. Un conveni signat entre els dos governs permetrà invertir prop d'1 MEUR en l'abastiment i il·luminació de la plataforma.

El vicepresident del Govern català, Jordi Puigneró, ha apuntat que l'acord amb el Govern d'Andorra és un exemple de la importància de la "connectivitat" i ha destacat que aquesta aposta conjunta servirà per permetre als ciutadans del Pirineu disposar de connexions amb ciutats europees des de l'aeroport alturgellenc. A més a més, gràcies a les millores previstes es podrà ampliar el rang horari en què es podrà operar des de la plataforma a partir de l'any que ve.

Per la seva banda, el ministre Jordi Gallardo ha destacat que l'aeroport és una infraestructura "cabdal" per desenclavar Andorra i tota l'àrea de l'Alt Urgell i el Pirineu. Així ho va preveure el primer conveni entre la Generalitat i Aeroports de Catalunya, signat el 2014 i que ara fructificarà.

Polítiques digitals i avenços legislatius

Durant la trobada, ambdues delegacions també han compartit inquietuds sobre les polítiques digitals, una qüestió estratègica per la Generalitat i el Govern d'Andorra, pel que s'ha acordat la creació d'un grup de treball per trobar sinergies comunes en polítiques de transformació digital i innovació, així com en l'àmbit de la seguretat. Gallardo també ha explicat els darrers avenços legislatius al Principat, com la Llei d'economia digital, emprenedoria i innovació, actius virtuals, així com les recentment aprovades Llei dels esports electrònics i certificació de la tecnologia blockchain.