Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Embotits Estamariu, empresa nominada al Premi PITA

Embotits Estamariu, empresa nominada al Premi PITA

El guardó de la Generalitat valora la seva innovació tecnològica agroalimentària en l'elaboració de productes originaris de muntanya L'empresa alturgellenca rebrà el reconeixement aquest dimarts a Barcelona
Embotits Estamariu - Botiga a l'aeroport de Barcelona
12/12/2011 10:57

L’empresa Embotits Estamariu, SL, de la Seu d’Urgell, ha estat nominada en la modalitat d'agroindústria al Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) corresponent al 2010. El reconeixement al negoci familiar alturgellenc ha estat per la creació d’una empresa artesana que elabora productes originaris de muntanya, com donja i bringuera, "que s’han adequat als temps d’avui amb les noves tecnologies, donant resposta a les noves necessitats gastronòmiques".

El lliurament dels guardons del premi PITA el presidirà aquest dimarts el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila. L’acte es farà a partir de les set de la tarda a la Sala Auditori del Palau de la Generalitat, a Barcelona.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Rural (DAAM) va crear i convocar el Premi PITA l’any 2001 a fi de fomentar i incentivar en el sector agroalimentari actuacions innovadores i capdavanteres que signifiquin una novetat tecnològica per a l'empresa i que representin un nou producte o procés.

Altres premiats

El Premi PITA 2010 en la modalitat empresa agrària ha estat per a SAT Edoa 1446 CAT, de Sucs (Segrià), per la producció, en hivernacle, calefactat amb biomassa, de cireres d’alta qualitat fora de temporada, les primeres de l’hemisferi nord, amb comercialització i venda a botigues gourmet de tot el món.

En la mateixa modalitat ha estat nominada l’empresa Sargaire, d’Almacelles (Segrià), per l’adequació d’una explotació ramadera de vedells amb venda al detall de la seva producció, produint tota l’alimentació del bestiar en la pròpia explotació i cercant nous cultius i sistemes d’ensitjat per tal d’obtenir una carn de màxima qualitat.

El Premi PITA 2010 en la modalitat d’agroindústria ha estat per a El Pastoret de la Segarra, SL, de Sant Guim de Freixenet (Segarra), per la implantació, en una nova planta d’elaboració, de nous processos de producció de productes làctics que ha permès implantar una línia de postres que innova en l’elaboració i presentació del producte final.

Mostrar formulari de contacte