Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Emma Calvo, alumna de l'INS Joan Brudieu de la Seu, finalista del 18è Premi de Treball de Recerca de la UPC

Emma Calvo, alumna de l'INS Joan Brudieu de la Seu, finalista del 18è Premi de Treball de Recerca de la UPC

La jove va rebre el premi el passat 22 de setembre, en el decurs de l'acte inaugural del curs 2017-2018. El treball se centra en la creació d'un hort urbà
Emma Calvo amb Marta Gràcia (Foto: Institut Joan Brudieu)
29/09/2017 14:11

Un treball de recerca de l'estudiant de l'Institut Joan Brudieu de la Seu Emma Calvo Balcells, presentat amb el títol "Un petit sistema. Creació d'un hort urbà" i amb la tutoria de la professora Marta Gràcia, ha estat finalista del 18è Premi per a Treballs de Recerca de Batxillerat i Projectes de Cicles Formatius de Grau Superior, organitzat per la Universitat Politècnica de Catalunya.

La guanyadora va rebre el premi el passat 22 de setembre en el decurs de l’acte inaugural del curs 2017-2018. La jove ha guanyat una tablet i la matrícula gratuïta en un curs organitzat pel Servei de Llengües i Terminologia de la universitat promotora del concurs.

L'estudi parteix de l'interès d'Emma Calvo per la natura i el disseny. "Per això vaig voler encarar el treball en la construcció d’un hort urbà totalment sostenible, mitjançant l’elaboració d’un petit ecosistema format per plantes, aigua i peixos", explica. L'estudiant es va informar inicialment sobre els diferents tipus de conreus que existeixen actualment, "arribant a la conclusió que el d’aquaponia era la millor opció". I especifica: "Utilitzar-lo era una idea innovadora, perquè ofereix la possibilitat de crear un ecosistema, estalviant espai, aigua i l’ús de pesticides en la producció agrícola".

En la part experimental va construir tres sistemes aquapònics diferents "per analitzar i valorar els seus resultats que finalment han ajudat a escollir i dissenyar el prototip més òptim".

Mostrar formulari de contacte