Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Activada una nova línia d'ajuts per a locals de més de 400 metres quadrats

Activada una nova línia d'ajuts per a locals de més de 400 metres quadrats

El Departament d'Empresa i Coneixement destina 10 milions d'euros als establiments tancats entre el 7 de gener i el 28 de febrer per les mesures per fer front a la COVID-19
La Seu d'Urgell
05/03/2021 12:19

El Departament d’Empresa i Coneixement ha activat una nova línia de 10 milions d’euros per als establiments ubicats en centres, galeries i recintes comercials i locals de més de 400 metres quadrats, tancats entre el 7 de gener i el 28 de febrer, d’acord amb les mesures de contenció aprovades pel Procicat per fer front a la pandèmia de la COVID-19. El DOGC ha publicat aquest divendres les bases d’aquesta línia d’ajuts, que s’articula a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) i que s’obrirà en els propers dies.

És la segona línia d’ajuts directes que posa en marxa el Departament d’Empresa i Coneixement per a aquests establiments comercials, després de la que es va obrir el mes de gener passat, amb un ajut de 8.500 euros per establiment, amb l’objectiu de contribuir a pal·liar els efectes de les restriccions en aquests locals,

Com en la primera línia, els beneficiaris són autònoms i pimes dedicats a les activitats de comerç al detall afectats per l’ordre de tancament sanitari. En concret, se’n podran beneficiar els establiments comercials de productes no essencials de més de 400 metres quadrats, i les botigues de productes no essencials situats dins de centres, galeries i recintes comercials. A diferència de la convocatòria anterior, s’estableixen ajuts específics per als establiments de restauració ubicats en centres, recintes i galeries comercials, atès que continuen tancats d’acord amb les restriccions aprovades pel Procicat.

Els ajuts consistiran en un aportació per establiment de:

  •     5.000 euros/establiment per a comerços de productes no essencials de més de 400 metres quadrats
  •     5.000 euros/establiment per a comerços al detall de productes no essencials ubicats en centres, recintes o galeries comercials
  •     7.000 euros/establiment per a bars, restaurants i cafeteries ubicats en centres, galeries o recintes comercials

Accés als ajuts

Els comerços que han estat beneficiaris de la primera línia d’ajuts, rebran un nou pagament de manera automàtica sense haver de fer cap sol·licitud nova. Els que no s’hi hagin acollit, hauran de presentar les sol·licituds temàticament a través del Canal Empresa, omplint el model formalitzat que es pot trobar al web del CCAM, de Canal Empresa o del Departament d’Empresa i Coneixement. Només caldrà fer una declaració responsable acreditant que es compleixen els requisits previstos a les bases, i adjuntar dues fotos de l’establiment (una de l’interior i una de l’exterior). No s’exigirà cap altre requeriment per a l’atorgament de la subvenció i el control del compliment dels requisits es farà a posteriori.

Els sol·licitants podran consultar si se’ls ha atorgat l’ajut al tauler electrònic de la Generalitat. Les subvencions s’atorgaran per ordre cronològic de presentació de la sol·licitud.

Aquests ajuts es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics i/o privats ja sol·licitats procedents de qualsevol administració, de la Unió Europea o d’organismes internacionals.

Mostrar formulari de contacte