Empreses del Pirineu ofereixen 250 llocs de treball en hostaleria, restauració i turisme per a la campanya d'hivern
Empreses del Pirineu ofereixen 250 llocs de treball de perfils professionals relacionats amb l'hostaleria, la restauració i el turisme per a la campanya d'hivern. Per això, una vintena de firmes s'han desplaçat aquest dilluns a Tarragona per participar en una sessió d'entrevistes ràpides per trobar candidats. La finalitat és que el sector empresarial de l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Val d'Aran pugui cobrir les necessitats de personal per a la temporada de neu, que començarà al novembre i finalitzarà a la primavera.
La sessió de Job Speed Dating s'ha fet a les instal·lacions de l'Institut Català de Seguretat i Salut Laboral de Tarragona i ha comptat amb la participació de 150 persones i més de 500 inscripcions. Empreses com Baqueira Beret, Boí Taüll Resort, Hotel MiM Baqueira, Aramark, Paradores o Hotel Melià, entre d'altres, s'han desplaçat a la Costa Daurada per oferir diversos llocs de treball. L'acte ha comptat també amb la presència del Gremi d'Ostaleria dera Val d'Aran, que ha acompanyat el sector i ha donat veu a les empreses que no hi han pogut ser presents.
La directora dels Serveis Territorials d'Empresa i Treball a Tarragona, Sofia Moya Pereira, ha explicat la importància de poder treballar de manera coordinada per cobrir les necessitats d'ocupació que tenen al Pirineu amb perfils professionals que donen servei en temporada d'estiu a la Costa Daurada i així conjugar ambdós territoris. Així mateix, Moya ha destacat la novetat d'aquesta iniciativa a l'hora d'establir ponts entre la muntanya i la costa.
Continuïtat als contractes de temporada
El Serveis Territorials de Tarragona i Lleida del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), han treballat en coordinació amb l'Ajuntament de Tarragona, per poder captar perfils relacionats amb l'hostaleria de temporada d'estiu, especialment personal que finalitza la temporada a la Costa Daurada, amb l'objectiu de donar continuïtat als contractes de temporada. En aquest sentit, el conseller de desenvolupament econòmic i ocupació de l'Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, ha declarat que "amb aquesta pràctica es poden captar perfils com ajudants de cuina, cambrers, cuiners, caps de sala, que han pogut entrar en contacte amb diverses empreses que necessiten personal amb aquestes característiques".
Després de la sessió d'entrevistes ràpides, les empreses es posaran en contacte directament amb les persones candidates per continuar el procés de selecció.