Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Es posa en entredit la història de la Nadia Nerea

Es posa en entredit la història de la Nadia Nerea

Dues publicacions qüestionen la veracitat de les dades explicades als mitjans de comunicació. El pare de la nena, Fernando Blanco Botana, es defensa de les informacions sobre la falta de transparència en la gestió dels diners recaptats per operar la seva filla i assegura que tornarà les donacions a qui les reclami

Missatge de Fernando Blanco al Facebook
Missatge de Fernando Blanco al Facebook
03/12/2016 13:50

Fernando Blanco Botana, el pare de la Nadia, la nena d'onze anys amb una malaltia rara que resideix a Fígols d'Organyà, ha fet aquest dissabte un comunicat en què es defensa de les informacions sobre falta de transparència en la gestió dels diners recaptats per a operar la seva filla. Blanco assegura que tornarà l'import de les donacions a tothom que les hi reclami i lamenta que la situació "farà més difícil a partir d'ara aconseguir investigadors que accedeixin a ajudar-los".

En la pàgina de Facebook de l'Associació Nadia Nerea per a la Tricotiodistrofia i E.R., Blanco explica que viu una "onada d'atacs" i que l'únic que pot fer és "plorar". Així mateix, reitera que l'objectiu final que té és que la seva filla visqui molts anys i "amb qualitat de vida". Pel que fa als dubtes generats per la seva manca de proves sobre les operacions que afirma que li han fet a la nena, el pare remarca que a partir d'ara demanarà documentació, encara que siguin intervencions "prohibides", i ho explicarà tot a la seva pàgina.

Blanco assumeix que s'hagi creat desconfiança envers la seva persona i arguments, i posa a l'abast de les persones que així ho desitgin un correu electrònic () o el correu privat de la pàgina de l'entitat, perquè es posin en contacte amb ell i li facin arribar les dades de la seva transferència econòmica. "Donarem ordre al banc per a la devolució de la donació", afirma.

Investigacions periodístiques 

La resposta del pare de la Nadia sorgeix arran de les investigacions periodístiques que han dut a terme Hipertextual i El País, en què es conclou que la història explicada a diferents mitjans de comunicació conté nombroses dades que no s'han pogut comprovar, com per exemple l'existència del metge que ha d'operar la nena, "vinculat a la NASA i als guanyadors del Nobel de Medicina del 2013".

Els especialistes consultats pels periodistes posen també en entredit el mètode de tractament i les conseqüències de la malaltia, que sí patiria la nena. Així mateix, el rotatiu El País qüestiona que Fernando Blanco estigui malalt, tal i com ha afirmat reiteradament, i fa referència al seu passat, en què hauria tingut problemes judicials.

Blanco ha incorporat a la pàgina de l'associació tres documents per donar validesa a les seves explicacions: un certificat de la Conselleria de Família i Serveis Socials de les Illes Balears en què s'especifica que la nena té una discapacitat i un trastorn del desenvolupament; una certificació del 75% de discapacitat i un informe del Departament de Pediatria de l'Hospital Son Llàtzer, de Mallorca, de l'any 2014.

Suport veïnal

La mobilització per la Nadia ha estat general a l'Alt Urgell, on els veïns han creat l’Associació Amics i Veïns de la Nadia. A través de l’entitat, s’han organitzat nombroses activitats i esdeveniments per recaptar fons i demanar ajuda als ciutadans. Els últims dies, a partir d'una notícia a El Mundo i el suport de nombrosos personatges públics, el cas de la Nadia Nerea havia aconseguit sumar prop de 150.000 euros. El periodista que va redactar la informació ha demanat "disculpes" per algunes dades que apareixien a la notícia, i que no va "corroborar".

Mostrar formulari de contacte