Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / En marxa a Andorra el Programa Engega 2015 per incentivar la compra de vehicles nous

En marxa a Andorra el Programa Engega 2015 per incentivar la compra de vehicles nous

La iniciativa va acompanyada per un pla de desballestament
11/02/2015 18:52

El ministre d’Economia i Territori d'Andorra en funcions, Jordi Alcobé, ha presentat aquest dimecres el nou reglament d’ajuts per a la millora de la seguretat del parc automobilístic, el Programa Engega 2015. El pla persegueix els mateixos objectius que la primera iniciativa, que va exhaurir la dotació de 700.000 euros amb la compra de 455 nous vehicles.

En aquesta ocasió, els ajuts seran fonamentalment per al desballestament de vehicles, supeditat a la compra d’un vehicle nou o d’ocasió classificat Euro V, Euro VI, híbrid, híbrid endollable, elèctric d’autonomia extensa o elèctric pur. Tenint en compte la disponibilitat pressupostària del Govern, l’objectiu és que es puguin beneficiar el major nombre de persones físiques o jurídiques.

Els beneficiaris podran ser totes les persones físiques legalment residents a Andorra, així com les societats de dret andorrà i les entitats sense ànim de lucre legalment establertes al Principat. Els venedors seran els punts de venda adherits al programa mitjançant un contracte amb el Govern.

2.000 euros d'ajut

L’ajut del Govern per al desballestament serà de 1.000 euros, mentre que les empreses del sector de l’automòbil que s’acullin al Programa hauran de participar també amb un descompte per al desballestament com a mínim igual a l’ajut atorgat pel Govern. Així, els compradors de nous vehicles que desballestin podran rebre 2.000 euros totals en concepte d’ajut.

Els vehicles per desballestar hauran de tenir matrícula andorrana i un mínim de deu anys des de la data de la seva fabricació, al mateix temps que hauran de tenir la ITV en vigor i estar en condicions de circular. Excepcionalment, es donarà un ajut per al desballestament a vehicles matriculats un mínim de nou anys des de la data de fabricació que no hagin passat la darrera ITV per un defecte molt greu (amb certificat d’inspecció de com a màxim tres mesos d’antiguitat) o bé quan la penúltima ITV feta en el període reglamentari hagi obtingut un resultat favorable.

Els ajuts al desballestament es tramitaran obligatòriament a través dels punts de venda adherits al programa.

Mostrar formulari de contacte