Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell tanca de forma definitiva tots els contenidors d'orgànica i resta

La Seu d'Urgell tanca de forma definitiva tots els contenidors d'orgànica i resta

Les famílies que encara no tinguin el clauer electrònic per obrir-los poden passar a recollir-lo fins al 12 de juny al Centre Cívic El Passeig. Els resultats de la prova pilot implantada en un barri de la ciutat indiquen que el model ha permès augmentar la recollida selectiva fins al 69 per cent i bonificar un 82 per cent de les famílies

28/05/2024 19:50

A partir d'aquest dimecres, 29 de maig, tots els contenidors d’orgànica i resta de la Seu d’Urgell quedaran tancats i només es podran obrir amb el mòbil o els clauers que s’han estat repartint a la ciutadania des de fa dues setmanes a diferents punts del municipi. Amb aquest pas es consolida la implantació de la primera fase del procés de millora de recollida selectiva i s’avança cap a l’assoliment dels objectius europeus i estatals en matèria de reciclatge, que són del 65% per al 2025.

El passat mes de febrer ja es va fer el tancament dels contenidors en un barri de la Seu d’Urgell com a prova pilot. La recollida selectiva la zona de Santa Magdalena i Circumval·lació ha assolit el 69 per cent i s’ha implantat una taxa justa, amb la qual el 82 per cent de les famílies han obtingut una reducció en el pagament de les escombraries. Cada nucli familiar s’ha estalviat una mitjana de 12,7 euros, i alguns han rebut una compensació de 20 euros en els darrers 4 mesos.

Tenint en compte aquests resultats, la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet ha manifestat que "s’ha demostrat que aquest sistema permet donar compliment al marc legal vigent i avançar en la implantació d’estratègies que ens permetin mitigar la situació d’emergència climàtica en la que vivim". 

Un 70 per cent de clauers repartits

La Mancomunitat ha repartit els clauers al 70% de les famílies de la Seu d'Urgell, després que s'hagi comunicat per carta i les xarxes socials. Amb la voluntat que totes les famílies puguin obtenir-lo, l’espai informatiu del Centre Cívic El Passeig es mantindrà obert fins al 12 de juny, de dilluns a dissabte, en horari de matí i tarda.

Educadors ambientals

Per garantir que la posada en marxa del servei és l'adequada i facilitar l’adaptació a tots els veïns i veïnes, cinc educadors ambientals estaran durant tot el mes de juny fent tasques de suport i resolució de dubtes a peu de carrer, amb l’objectiu d’ajudar especialment a les persones grans a fer ús del nou sistema d’obertura de contenidors i resoldre preguntes sobre com separar els residus a casa. També s’ha reforçat el servei de neteja viària de la Seu durant les primeres setmanes d’implantació dels contenidors tancats.

Cal recordar que a partir d'ara els contenidors d'orgànica i resta tindran un pany, el qual es podrà obrir amb amb el clauer o el mòbil. La resta de contenidors, com els d'envasos, paper o vidre, seguiran oberts com fins ara.

Implantació a la resta de l'Urgellet

Una vegada estigui consolidat el sistema de tancament de contenidors a la Seu d’Urgell, durant aquest mateix estiu es completarà la implantació a tots els municipis de la Mancomunitat. Cal recordar que aquest projecte rep el suport a l’Agència de Residus de Catalunya, en el marc del projecte de compra pública innovadora, i ha rebut un cofinançament de 900.000 euros.

  • Roda de premsa de presentació dels resultats de la prova pilot de contenidors tancats a la Seu d'Urgell
    Roda de premsa de presentació dels resultats de la prova pilot de contenidors tancats a la Seu d'Urgell
  • Lliurament de clauers per obrir els contenidors d'orgànica i residus a la Seu d'Urgell
    Lliurament de clauers per obrir els contenidors d'orgànica i residus a la Seu d'Urgell

Mostrar formulari de contacte