Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / En marxa el concurs per renovar les línies de l'Aeroport Andorra-la Seu amb Madrid i Palma

En marxa el concurs per renovar les línies de l'Aeroport Andorra-la Seu amb Madrid i Palma

El Govern d'Andorra seguirà donant suport a la connexió amb Mallorca després de l'"èxit" de la prova pilot d'aquest darrer hivern. La nova concessió serà per un període de dos anys

Un avió d'Air Nostrum a la pista de l'Aeroport Andorra-la Seu (Foto: arxiu)
Un avió d'Air Nostrum a la pista de l'Aeroport Andorra-la Seu (Foto: arxiu)
27/06/2024 12:45

El Govern d'Andorra aposta per donar continuïtat a les actuals connexions de l'Aeroport Andorra-la Seu amb Madrid i Palma. El Consell de Ministres del Principat ha donat llum verda aquest dimecres a la licitació per a l’atorgament de suport econòmic per impulsar aquestes connexions amb la capital espanyola i amb l'illa de Mallorca. La nova concessió serà vigent a partir de la tardor d’enguany i durant tot el 2025.

Aquesta decisió es pren després de l’"èxit" assolit durant la prova pilot de la línia de Palma, que s’ha impulsat durant la darrera temporada d’hivern. A l'hora de fer-ne el balanç definitiu, el Govern andorrà ha confirmat que hi ha hagut una "alta afluència" i s'ha constatat molt d'interès en la línia tant des del Pirineu mateix com, especialment, des de les Illes Balears. Això ha fet que la connexió ja hagi esdevingut econòmicament viable, sense cap aportació addicional de l'administració andorrana.

Pel que fa a la connexió amb Madrid, que ja funciona de manera contínua des de fa tres anys, el nou contracte es licita per allargar el suport per a l’explotació de la línia, tenint en compte que l'actual acord caduca al final d'aquest any. El Govern continua apostant per dinamitzar l’aeroport de la Seu, amb el suport a aquestes rutes aèries, i així "diversificar les opcions per connectar el país amb l’exterior".

Entrant al detall, el concurs preveu que l’explotadora aèria que guanyi el concurs hagi d’oferir, a partir de la tardor, vols regulars que connectin amb l'aeroport de Son Sant Joan amb un mínim de dues freqüències setmanals. L’aportació per part del Govern, màxima per al període comprés entre la tardor i finals d’enguany, es preveu de 220.000 euros, tot i que serà menor si l'afluència de passatgers és elevada, com ja ha passat durant la prova pilot.

De forma paral·lela, i en el mateix concurs, el Govern licita les aportacions econòmiques per allargar tant la ruta de Palma com la de Madrid-Barajas, per un període total de dos anys, ampliant així les adjudicacions que es feien fins ara, que eren anuals. L’empresa guanyadora del concurs ha de proposar dues freqüències setmanals, com a mínim, per a les dues connexions; i en el cas de Madrid, ha de funcionar com a mínim els divendres i diumenges.

La ruta aèria que connectarà tot el 2025 amb Mallorca es desenvoluparà, encara, en forma de prova pilot per identificar els moments de l’any amb més demanda i menys. Pels dos enllaços aeris es preveu una aportació màxima d’1,6 milions d’euros per a l’any que ve, quantitat econòmica que pot disminuir en funció de l’afluència de les rutes.

La convocatòria pública es fa amb caràcter internacional, tenint en compte que actualment no existeix cap línia aèria autoritzada a Andorra que pugui dur a terme els serveis previstos. El plec de bases es pot descarregar gratuïtament als webs www.tramits.ad i www.e-tramits.ad o es pot recollir al Servei de Tràmits de la planta baixa de l’edifici administratiu del Govern. Les companyies aèries interessades tenen temps fins al 8 d’agost per presentar una oferta.

Mostrar formulari de contacte