Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / En marxa el termini per sol·licitar el vot a les eleccions municipals per a residents estrangers

En marxa el termini per sol·licitar el vot a les eleccions municipals per a residents estrangers

A la Seu d'Urgell, el tràmit es pot fer a través de l'Ajuntament. Per a persones d'un altre estat de la UE, es pot dur a terme fins a final de mes
Ajuntament de la Seu d'Urgell
12/01/2023 09:50

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha informat que actualment, com a la resta de municipis, hi ha obert el termini perquè a les properes eleccions municipals, el 28 de maig, puguin votar residents estrangers d'algun dels estats amb què l'Estat espanyol té conveni de reciprocitat. Aquests països són: Bolívia, Cap Verd, Xile, Colòmbia, Corea del Sud, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, Regne Unit i Trinitat i Tobago.

Si no s’ha fet anteriorment, és necessari manifestar la voluntat de participar fent el tràmit corresponent al web de l’Institut Nacional d’Estadística o a l’Ajuntament. Per a residents de la fora de la UE, el termini finalitza aquest diumenge, 15 de gener; i per a residents en d'altres estats de la UE, el 30 de gener.

Per poder inscriure's, cal complir amb aquests requisits: ser major de divuit anys el dia de la votació i no estar privat del dret de sufragi actiu; estar inscrit al Padró d'habitants del municipi on es vol votar; tenir l'autorització de residència a Espanya, i haver residit legalment a Espanya el temps exigit a l'Acord (tres anys el dia de la votació per als nacionals de Noruega, tres anys en el moment de la sol·licitud per a nacionals del Regne Unit i cinc anys en el moment de la sol·licitud per a la resta dels països).

Opcions de sol·licitud

L’Oficina del Cens Electoral ha enviat una carta a la ciutadania europea que no ha manifestat el dret a vot i a les persones provinents dels països amb acord de reciprocitat. Els interessats han d'omplir la declaració formal que conté, signar-la i remetre-la a la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral corresponent per correu postal (no necessita segell).

Si es vol fer per internet, es pot fer a la Seu Electrònica de l’Institut Nacional d’Estadística mitjançant Cl@ve o amb la CTT (Clau de Tramitació Telemàtica) que figura a la carta enviada per l’oficina del cens electoral.

Una tercera opció és sol·licitar-ho presencialment a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, sense cita prèvia.

Mostrar formulari de contacte