Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / En marxa la recollida de signatures per a la millora de la C-14 a Tresponts

En marxa la recollida de signatures per a la millora de la C-14 a Tresponts

Els impulsors valoren positivament que el Govern contempli el projecte del túnel, però esperen accions concretes La reivindicació més urgent és la instal·lació de xarxes de seguretat per evitar despreniments

C-14 - Despreniment
C-14 - Despreniment
01/12/2014 18:02

Un grup de veïns de l'Alt Urgell, principalment d'Organyà, ja han iniciat la recollida de signatures per demanar la millora de la C-14 al tram de Tres Ponts, que culmini amb la construcció d'un túnel. El col·lectiu valora positivament l'anunci de la Generalitat de desencallar el projecte, però seguirà reivindicant l'obra.

La portaveu del grup, Anna Solans, ha agraït el fet que "amenys diguin que volen fer alguna cosa", en referència a la intervenció del conseller de Territori, Santi Vila, al Parlament dijous passat, quan va assegurar que es recuperarà el projecte del túnel, amb la previsió que es pugui executar la legislatura vinent. Vila també es va comprometre a reforçar la seguretat al pas pel congost de Tres Ponts. Malgrat tot, si no es compleix almenys aquest segon punt, els conductors i veïns no descarten mobilitzar-se, ja que consideren imprescindible garantir la seguretat.

En aquesta línia, Solans es mostra satisfeta de la rebuda que ha tingut l'inici de la recollida de signatures. Els fulls per signar ja s'han repartit en establiments de la Seu, mentre que a Organyà s'ha aprofitat la Fira de Sant Andreu per buscar suports.

Els veïns no descarten dur a terme altres accions si les millores queden novament en punt mort. Accions que podrien passar per tallar la C-14 per denunciar el risc que suposen l'actual traçat i el despreniment periòdic de roques. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha calculat en uns 21 milions d'euros el cost que podria tenir el túnel.

Mostrar formulari de contacte