Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / En marxa la selectivitat a la Seu d'Urgell

En marxa la selectivitat a la Seu d'Urgell

Un total de 240 alumnes s'examinen des d'aquest dimarts i fins divendres. El recinte triat per garantir les mesures de seguretat per la COVID és el Pavelló Poliesportiu

Selectivitat 2021 a la Seu d'Urgell
Selectivitat 2021 a la Seu d'Urgell
08/06/2021 14:05

Fins a 240 alumnes de 2n de batxillerat de la Seu d'Urgell, Puigcerdà i Andorra han començat aquest dimarts els exàmens de la selectivitat, que per primer cop es duen a terme al Pavelló Poliesportiu de la capital alturgellenca. Enguany s'ha buscat aquest espai per l'elevat volum d'estudiants que fan les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) i per garantir les mesures de seguretat i minimitzar els riscos de contagi per la COVID-19.

La xifra d'inscrits ha crescut respecte a anys anteriors, tenint en compte que la meitat dels estudiants (120) provenen de centres educatius del Principat andorrà per presentar-se a la fase específica, ja que la general la tenen convalidada amb la Prova Oficial de Batxillerat (POB) que fan al seu país. Un total de 69 alumnes són de l'Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell i 51 provenen de l'Institut Pere Borrell de Puigcerdà. En total s'examinen 43 joves més que al juliol de l'any passat.

El president del tribunal de les PAU de la Seu d'Urgell i professor de la Universitat de Lleida (UdL), Julián Acebrón, ha explicat que l'ús del pavelló poliesportiu per fer els exàmens els aporta unes "condicions diferents" respecte a les ubicacions anteriors, però que, a la vegada, és un espai ampli i ben ventilat "que garanteix la capacitat seguint les normes del protocol del coronavirus". En aquest sentit, cada alumne s'ha d'asseure a la mateixa taula en totes les proves i aquest lloc queda identificat en una etiqueta per, davant d'un cas positiu, saber qui estava al seu voltant.

Tot i encabir els 240 alumnes en una única sala, s'han marcat quatre seccions diferents i cadascuna d'elles té els seus vigilants. En total n'hi ha deu, que també fan la funció de correctors. 

Només un 5% d'alumnes no demana la prova en català

Pel que fa a la tria de la llengua en què estan escrits els enunciats, Acebrón ha explicat que en el moment de recollir les etiquetes s'ha fet "més èmfasi" a explicar que tenen l'opció de tenir-los en català, castellà o aranès, després de la polèmica que ha causat el fet que el Tribunal Superior de Justícia prohibeixi que es lliurin preferentment en català, tal com és habitual a Catalunya. Acebrón hi ha afegit que a la sala s'han col·locat diversos cartells que informen d'aquesta possibilitat.

En tot cas, fonts del Departament d'Universitats de la Generalitat han avançat que el percentatge d'alumnes que no han demanat l'examen en català i ho han fet en castellà han estar molt reduït i que amb prou feines arriba al 5%. Pel que fa a la Seu, el president del tribunal de les PAU ha detallat que cada any hi ha "algun estudiant" que ho demana i que no hi ha cap mena de problema en fer-ho, però que no és una petició gaire nombrosa.

Valoració positiva

Diversos alumnes han valorat positivament poder fer els exàmens al Pavelló Poliesportiu, com ara el Roger Garcia, de la Seu d'Urgell, que ha assenyalat que quan va veure en una fotografia el muntatge de l'espai pensava que seria més petit del que ha trobat quan ha entrat. Mentre, la Natàlia Pérez, també de la capital alturgellenca, ha dit que li ha agradat el recinte i que s'ha sentit "molt tranquil·la".

En relació amb el primer examen, de llengua castellana i literatura, han coincidit en què no diferia massa del què havien practicat a classe, com també ha assegurat Pol Trilles, estudiant de Batxillerat de Puigcerdà, que considera que "no era especialment complicat". En aquest sentit, Ares Jordan, també de la capital cerdana, creu que han sigut més "benevolents" amb el tema de la COVID-19 i que espera que a tothom "li haurà anat bé".

Horaris i calendari

CALENDARI PROVES PAU
TRIBUNAL CONVOCATÒRIA ORDINÀRIA
Horari

Dia 1

8 de juny

Dia 2

9 de juny

Dia 3

10 de juny

Dia 4

11 de juny

8:00 - 9:00 Comprovació dades alumnes
9:00 - 10:30 Llengua castellana i literatura Llengua catalana i literatura Història

Química

Disseny

Geografia

10:30 - 12:00 Descans
12:00 - 13:30

Ciències de la terra i medi ambient

Fonaments de les Arts

Matemàtiques aplicades a les ciències socials

Llengua estrangera

Dibuix artístic

Llatí

Matemàtiques

Biologia

Cultura audiovisual

Grec

Tecnologia industrial

13:30 - 15:00 Descans
15:00 - 16:30

Anàlisi musical

Història de l'art

Física

Electrotècnia

Economia de l'empresa

Literatura catalana

Dibuix tècnic

Història de la filosofia

Literatura castellana

 

Mostrar formulari de contacte